avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina cumparata cu doua contracte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina cumparata cu doua contracte

buna ziua,am o nedumerire in ceea ce priveste contractele incheiate pentru o masina pe care am achizitionat-o de 3 zile.Este vorba de un contract de vanzare-cumparare facut la calculator intre vanzator(un fel de prieten al sotului meu) si sotul meu,....,si un contract de comodat.Pretul este de 4000 euro pe o perioada de 40 luni,adica 100 euro lunar.Noi am mai cumparat o masina de la socrul vanzatorului,tot in conditiile acestea dar atunci nu s-a facut acest contract de comodat,unde se specifica ca dupa 40 luni sa-i predau masina intacta.Sotul meu,considera ca acest contract de comodat este facut doar pentru a nu avea probleme cu politia pana se incheie actele pe masina,insa eu sunt mai reticenta....nu cumva dupa 40 de luni cand eu i-am dat ratele asa cum ne-am inteles vanzatorul poate pretinde masina,invocand ca a fost inchiriata si cei 100 euro a fost chiria .?poate fi valabil actul de vanzare-cumparare,mai mult decat contractul de comodat.? Mentionez ca nu sunt legalizate niciunul dintre ele,si nici nu apare vreun martor in ele.Iar cartea masinii nu mi-a dat-o,decat o copie,si talonul in original.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 10:22, 10 Iulie 2014
contractul de comodat are alta structura fata de un contract de vanzare.
teroetic , dumneavostra , ati inchiriat masina.

iata explicatia :

COMODÁT s.n. (Jur.) Formă de contract de origine romană, prin care cineva împrumuta temporar altcuiva un lucru pentru a se servi de el, cu obligația de a-l înapoia la un anumit termen. [< fr. commodat, lat. commodatus].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

faptul ca nici unul dintre cele doua contracte nu sunt legalizate(conform spuselor dumneavoastra) , proprietarul masinii ar avea dreptul sa vina sa isi recupereze bunul oricand .
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
ContSters324606, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare si inscriere camion pe firma fara timbru de mediu StefanTiganus StefanTiganus Buna seara, daca o anume persoana X vrea sa cumpere un camion de la o persoana Y si sa-l foloseasca in cadrul unei firme, ce trebuie sa faca si mai ales cum, ... (vezi toată discuția)
Contract de curtaj sau de mandat? kintaregala kintaregala ca initiator al unei pagini web doresc sa închei contracte pt promovare si vanzare de servicii de publicitate prin internet pe pagina proprie. cu acesti ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!!!!!!!!! contract de comodat valica_21 valica_21 VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT. VREAU SA CUMPAR O MASINA DE LA CINEVA DAR FARA SA O IAU PE NUMELE MEU. PROPRIETARUL MASINII VREA SA FACEM UN ACT. CE SA FAC ... (vezi toată discuția)