buna ziua,am o nedumerire in ceea ce priveste contractele incheiate pentru o masina pe care am achizitionat-o de 3 zile.Este vorba de un contract de vanzare-cumparare facut la calculator intre vanzator(un fel de prieten al sotului meu) si sotul meu,....,si un contract de comodat.Pretul este de 4000 euro pe o perioada de 40 luni,adica 100 euro lunar.Noi am mai cumparat o masina de la socrul vanzatorului,tot in conditiile acestea dar atunci nu s-a facut acest contract de comodat,unde se specifica ca dupa 40 luni sa-i predau masina intacta.Sotul meu,considera ca acest contract de comodat este facut doar pentru a nu avea probleme cu politia pana se incheie actele pe masina,insa eu sunt mai reticenta....nu cumva dupa 40 de luni cand eu i-am dat ratele asa cum ne-am inteles vanzatorul poate pretinde masina,invocand ca a fost inchiriata si cei 100 euro a fost chiria .?poate fi valabil actul de vanzare-cumparare,mai mult decat contractul de comodat.? Mentionez ca nu sunt legalizate niciunul dintre ele,si nici nu apare vreun martor in ele.Iar cartea masinii nu mi-a dat-o,decat o copie,si talonul in original.
contractul de comodat are alta structura fata de un contract de vanzare.
teroetic , dumneavostra , ati inchiriat masina.
iata explicatia :
COMODÁT s.n. (Jur.) Formă de contract de origine romană, prin care cineva împrumuta temporar altcuiva un lucru pentru a se servi de el, cu obligația de a-l înapoia la un anumit termen. [< fr. commodat, lat. commodatus].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
faptul ca nici unul dintre cele doua contracte nu sunt legalizate(conform spuselor dumneavoastra) , proprietarul masinii ar avea dreptul sa vina sa isi recupereze bunul oricand .