avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de administrare operativa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de administrare operativa

SC E SA a obţinut un drept de administrare operativă printr-un Decret de Expropriere, asupra unui teren.
Acest drept a fost înscris în cartea funciară, urmând a se înscrie construcţiile.
Din ridicarea topo a rezultat o suprafaţă cu câţiva mp în minus faţă de supr din acte.
Problema este că cei de la OCPI solicită ca proprietarul terenului (Statul Român - Ministerul Finanţelor) să semneze cum că e deacord cu rectificarea suprafeţei.
De ce SC E SA în calitate de administrator nu poate semna pentru acest lucru. Ce drepturi şi ce atribuţii ai ca administrator? (în NCC nu am găsit nimic să mă ajute)
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 11:05, 10 Iulie 2014
firma in cauza trebuie sa obtina mandat expres de la Statul Roman pentru a semna in numele acestuia cu privire la modificarea suprafetei in cartea funciara... fara acest mandat nu poate semna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea numerelor topo in cadastrale Dan-Sebastian Chertes Dan-Sebastian Chertes Am o situatie ciudata. Doua firme detin doua terenuri. Terenul primei SC este inclus in parcela mare care apartine celei de-a doua SC. Cea cu terenul mai mic ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare in realitate decat in acte pekka pekka Am cumparat un teren in sup. 500mp. A cerut o masuratoare topo dupa ce am intrat in posesie. Surpriza,teren cu 200 mp mai mare. Subliniez ca au fost ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)