Vineri, 04.07.2014, ora 23.30, sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier. Mai exact, pe un drum judetean, o basculanta a patruns pe sensul lui de mers, intrand in coliziune cu autoturismul condus regulamentar de sotul meu. Spre norocul lui, accidentul s-a petrecut in apropierea trecerii la nivel cu calea ferata, cam la 3 metri distanta de aceasta, din acest motiv viteza de deplasare a autovehiculelor fiind destul de redusa. In urma accidentului masina mea a fost distrusa total, iar sotul meu a suferit o fractura de clavicula, plus alte rani mai mici. Dupa cum a constatat si politia, accidentul s-a produs din vina exclusiva a conducatorului
basculantei. Dar... problema este alta.
Alcoolemia sotului meu a fost 0,7 in aerul expirat. Nu incerc sa-i iau apararea, pur si simplu printr-o intamplare nefericita a fost nevoit sa se urce la volan, la acea ora tarzie eu veneam de undeva din provincie cu altcineva, iar cand mai aveam 7 km pana acasa s-a defectat masina acelei persoane, eu fiind nevoita sa-l sun pe sotul meu sa vina sa ma ia. Nu puteam lua un taxi, eram in afara orasului.
Sotul meu ajunsese acasa destul de la tarziu de la serviciu si a baut doua cutii de bere, cand eu l-am sunat sa vina sa ma ia.
Am primit de la politie copie de pe asigurarea soferului vinovat, o adresa catre societatea de asigurari in care este specificat faptul ca celalalt sofer e vinovat, deasemenea e specificata si alcoolemia sotului meu. Am vreo sansa sa primesc dauna pentru autoturismul meu, distrus in totalitate ?
Sotului meu i-au fost recoltate probe de sange la spital, dar rezultatul alcoolemiei inca nu a ajuns. Se mai poate face recalcularea alcoolemiei ? E prima oara cand are vreo problema de acest fel, la ce ne putem astepta ?
El este acum cu clavicula imobilizata, un minim de 21 zile, dar astazi a mers la control la spital si se pare ca va avea nevoie de operatie.
Putem face plangere penala impotriva soferului vinovat ? Masina o avem distrusa, el a suferit o vatamare corporala, permisul i-a fost ( bineinteles ) ridicat, se pare ca va ramane si fara serviciu, avand in vedere ca jobul lui presupune si anumite deplasari pe care acum nu le mai poate face, nemaiavand permis de conducere.
Ce putem face ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns:
Qubik , utilizator
23:39, 14 Iulie 2014