Buna ziua,
Scriu acest mesaj, în scopul clarificării unei spețe si modalitatea în care pot proceda pentru a atinge scopul meu și anume construirea în legalitate a 2 anexe gospodaresti.
Pentru a nu vă pierde atenția și concentrarea, voi încerca să scriu în cât mai puține cuvinte esențialul, chiar daca textul pare a fi destul de lung, rugându-vă din suflet ca cei care știu și vor, să îmi raspundă:
Nelămurirea mea este următoarea:
Am un loc de casa de 300 de metri patrați, primit pe în baza ”Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala”, pe care am fost obligat să fac duplex cu o altă persoană.
Am construit, binînteles legal, casa(cu autorizatie pentru aceasta si împrejmuire), în continuare am facut un gard împrejmuitor din BCA.
Având în vedere că spațiul ramas în curte, este destul de mic, pentru a înfrumuseța curtea și pentru a îmbunătăți condițiile mele de viață, mi-a venit ideea să construiesc 2 anexe: un garaj si un foișor pentru care să folosesc gardul ca doi pereti pentru garaj și doi pereți pentru foisor, pe 2 din colturile gardului (deoarece spatiul rămas în urma constructiei casei a ramas aprox 210 - 220 mp), ambele construcții cu acoperișuri simple cu scurgea apei către mine.
Până aici totul este ok, dar în continuare, pentru a nu avea probleme m-am deplasat la primărie pentru a întreba de ce documente am nevoie, în scopul construirii celor 2 anexe, la care am primit un raspuns negativ, deoarece au zis ei ca nu pot construi anexe în curtea mea indiferent de model, tip și scop, etc.
Răspunsul autorității locale, m-a lovit ca un fulger, cele doua anexe fiind pentru mine la fel de importante, dacă nu, mai importante decat casa în sine (scopul foișorului este de a sta într-un umbrar în propria curte în zilele însorite și cele ploioase iar garajul pentru protejarea masinii - care cu totii nu ne mai putem permite schimbarea periodică a acesteia și deasemenea depozitarea diferitelor lucruri pentru ca locuinta să fie pentru locuit si nu pentru depozit).
Bănuiesc că, posibile cauze generatoare a raspunsului negativ, dat de personalul de la autoritatea locală, sunt:
var. 1. Planul urbanistic zonal sau de detaliu (PUZ și resp. PUD) - nu permite construirea anexelor (nu stiu unde să caut si de unde pot obține aceste planuri).
var. 2. Răutatea nejustificată a unor functionari, cei care mi-au dat rapsunsul verbal, poate nu i-am abordat cum se cuvine (întelegeți fiecare acum ce vreți);
”** Ca iedee ieșită din subiect*** În acest oraș, deja sunt nenumarate constructii care par să iasă din tiparul urbanistic (ceea ce nu ma deranjează, dar mă oftică), însă acestea au primit autorizatii, la mine fiind un simplu muritor de rând, nu se poate!”
Posibile raspunsuri (ca întrebari!) :
var.1. Dacă întradevăr nu se poate datorită planurilor urbanistice, sau altor documente care nu permit executarea lucrărilor, ce pot face pentru a remedia / îmbunătăți aceste lucruri, cui mă pot adresa, pentru completarea si eventual modificarea lor ?
var.2. Ca ultimă solutie disperată - pe care nu aș dori să o aplic, dar sunt deschis la orice sugestie?!
Există vre-o posibilitate ca să pot ocoli eventuale neplăceri și totuși să pot construi cele 2 anexe?
ROG DIN SUFLET O SOLUTIE PENTRU ACEASTÃ PROBLEMÃ!!
Casa este aproape gata, acolo am muncit ca un „sclav”, mucind 8-12 ore la locul meu de muncă și restul până la 16-17 ore la casă - aproape zilnic, de cele mai multe ori singur, neavând concedii de odihnă ci concedii de muncă, nu mi-am satisfacut nevoile speciale (tehnologie, alte lucruri de care altii au beneficiat), toată puterea financiară a mea, a părinților, toată munca si efortul psihic depus în ultimii 4-5 ani, si toate se pare că ”se duc pe apa sâmbetei”, fiind nevoit să stau într-o casă, cu o curte mică și fară nimic în ea.
Greșeala mea este că am studiat prea puțin la început și am muncit prea mult.
MULȚUMESC ANTICIPAT TUTUROR CELOR DISPUȘI SÃ RAPSUNDÃ LA SOLICITAREA MEA !
Cel mai recent răspuns:
1101nonone , utilizator
13:58, 26 Iulie 2014