avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... cont bancar ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

cont bancar ONG

Buna ziua!

Pentru o asociatie non profit care nu mai are activitate dar pe care nu vreau sa o inchid, se poate sa inchid doar contul bancar pentru a nu mai plati comisioanele aiurea. Atunci cand ma duc sa depun bilantul la sfarsit de an, cum procedez?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: madi1206 , utilizator 09:27, 15 Mai 2009
madi1206 a scris:

Buna ziua!

Pentru o asociatie non profit care nu mai are activitate dar pe care nu vreau sa o inchid, se poate sa inchid doar contul bancar pentru a nu mai plati comisioanele aiurea. Atunci cand ma duc sa depun bilantul la sfarsit de an, cum procedez?

Va multumesc mult!

Nu inteleg ce legatura are contul bancar cu depunerea bilantului la sfarsitul anului.
Da, puteti inchide contul bancar ...

Termenul de depunere a situatiilor financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial pe anul 2008 la directiile generale ale finantelor publice judetene, respectiv la administratiile finantelor publice ale sectoarelor municipiului Bucuresti, este de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 30 aprilie 2009.

Acte necesare depunere bilant:
1.Bilanţul contabil cu anexe
2 Proces verbal al Adunării Generale
3 Raportul administratorilor
4 Raportul cenzorilor
Ok, multumesc.
Pana acum contabila care imi facea actele avea nevoie de extrasele de cont de la banca pentru a face bilantul. Daca eu inchid contul... nu este o problema?

Multumesc
Extrasele de cont bancar sunt doar o parte din documnetele care stau la baza intocmirii balantei de verificare si apoi a bilantului contabil ... inchizand contul in bilant nu vor mai aparea operatiuni financiare efectuate prin cont.
Ok, va multumesc mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatii ale parintilor elevilor din liceu poitiers10 poitiers10 Am infiintat o asociatie a parintilor elevilor din liceul in care predau. In contul acestei asociatii sunt virati cei 2% din impozit. Asociatia are aproape un ... (vezi toată discuția)
Bilant contabil simplificat pentru ong noriszah noriszah In cadrul unei Asociatii de Parinti la o scola cum se face un bilant contabil anual simplificat ? Suntem sub 100 de membrii si conform legislatiei nu este ... (vezi toată discuția)
Bilanțul anual pentru ong nikc10 nikc10 Pentru ONG cu mai putin de 15 membri, am inteles ca cenzorul nu este obligatoriu, dar o situatie financiara trebuie depusa la finante la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)