avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Raspundere juridica - blog de stiri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Raspundere juridica - blog de stiri

Buna ziua,

As vrea sa deschid un site de tipul unui ziar online in care sa fie publicate stiri si informatii despre ceea ce se intampla intr-o companie spre exemplu.

Care ar fi modalitatea prin care pot face acest lucru fara ca eu (proprietarul site-ului) sa nu raspund juridic despre ceea ce s eposteaza pe site. E posibil ca unele persoane despre care se va scrie sau chiar compania respectiva sa se simta lezate si sa vrea sa actioneze site-ul in instanta pentru calomnie/defaimare/etc.

Se poate aborda stilul unui blog iar toate articolele sa fie publicate de catre cititori cu mentiunea clara ca isi asuma responsabilitatea peantru tot ce se posteaza?

Sau o alta varianta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 11:31, 27 Iulie 2014
Nu aveti cum sa nu va asumati raspunderea juridica din moment ce sunteti proprietarul blog-ului, site-ului respectiv. Fireste ca daca articolele postate pe site, aduc atingere reputatiei unei persoane fizice ori juridice, acestia au dreptul sa va actioneze in instanta, solicitand recuperarea prejudiciului de imagine produs.
Este ca si cum un necunoscut sau vecinul, va arunca in curte o mana de seminte de planta interzisa de lege, ele cresc si cand vine politia sa va aresteze, dvs. explicati ca nu raspundeti, pentru ca nu le-ati plantat personal.

Art.30 _ Constitutia Romaniei
(8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare,al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege.
Asa ma gandeam si eu!

Multumesc frumos pentru raspuns!
pe un site unde isi pot da cu parerea mai multi utilizatori raspunderea apartine autorului mesajului/semnatarului articolului. de exemplu, pe acest site nu raspunde proprietarul site-ului, ci raspund eu pentru cele ce le scriu... ideea este ca de veti crea un site cum va imaginati trebuie sa aveti "termeni si conditii" beton. dar ceea ce pare ca doriti dv este doar sa va manifestati nemultumirile sub anonimat. mai bine va intelegeti cu ceilalti colegi si o faceti pe bune, fatza in fatza cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Legislatie internet radumir radumir Buna ziua, Situatia este in felul urmator : exista un blog functional. Posturile sunt compuse din informatii si poze preluate de pe site-uri de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pentru continutul publicat! florincepoi florincepoi Buna ziua! Am o intrebare legata de raspunderea pentru continutul publicat pe un site. Mai concret, daca detin un site pe care consumatorii isi pot publica ... (vezi toată discuția)