avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declarare antecedente penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declarare antecedente penale

Buna ziua,

am fost chemat la politie pentru ca pe numele meu s-a depus o plangere.
Daca sunt intrebat daca am antecedente penale ce trebuie sa declar in conditiile care in urma cu 20 de ani am avut o condamnare cu suspendare de 9 luni inchisoare (cazierul meu este curat, condamnarea fiind când eu eram minor).

Va multumesc!
Cand veti fi chemat, politia va avea oricum cazierul dumneavoastra. Declarati situatia pe ati prezentat-o aici.
Nu aveti antecedente penale.

Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat conditiile de reabilitare.

In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."

Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare in cazul condamnarii la 3 ani cu suspendare si 5 ani de incercare. clara55 clara55 Pe data de 08.05.2009 am fost condamnat la 3 ani cu suspendare pe un termen 5 ani de incercare si 1000 lei despagubiri morale catre o parte civila.Cand pot sa ... (vezi toată discuția)
Cand se implineste termenul de reabilitare? Mihai7777 Mihai7777 Buna ziua tuturor! In 2012 am fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare si 5 ani termen de incercare.Sentinta a ramas definitiva 15/03/2013. Cand se ... (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen abstract abstract am fost condamnat definitiv in baza art 184,alin 2 si 4 cp cu aplic art 74 lit a si art 76 alin 1lit e la 5 luni cu suspendare,pentru vatamare corporala din ... (vezi toată discuția)