Sunt functionar public la o primarie si as dori sa stiu cum se calculeaza salariul meu in conditiile in care in dispozitie sunt incadrata ca inspector principal, gradatia 3, clasa de salarizare 40, coeficient de ierarhizare 2.62. As dori, daca se poate, sa-mi explicati cum se fac calculele ptr a fi determinat salariul.
Va multumesc anticipat!
Dvs. ar trebui sa stiti mai bine, probabil exista in CCM aceasta formula de calcul.
Din experienta mea ar putea exista 2 variante:
1. clasa 1 x coeficientul de ierarhizare corespunzator fiecarei clase = salariul prevazut la clasa 40;
2. salariul prevazut pentru clasa 40 x coeficientul de ierarhizare.
Eu spus ca ar fi prima ipoteza.
Daca cititi bine legislatia salarizarii sectorului bugetar veti observa de din 2010 si pana in prezent nu se aplica coeficientii de salarizare prevazuti de Legea 284/2010.
Un CCM din sectorul bugetar nu are cum sa stabileasca modul de calcul al salariului.
Sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.