avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire actiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire actiuni

Buna ziua, doresc sa aflu daca pot sa mostenesc actiunile de la matusa mea care a decedat in 1997, sa va explic.
Matusa mea a cumparat actiuni in 1990 fara sa zica nimanui, in 1997 din pacate a decedat si acest secret a fost ingropat cu ea, pana ieri cand am primit un aviz de la posta legat de o recomndata care era pe numele ei, mirat am fost la posta si am aflat ca era o recomandata de la P...S.A.( mentionez faptul ca angajata postei nu a dorit sa-mi inmaneze racomandata deci nu stiu ce scrie acolo) Am facut pe detectivul si intr-un final am aflat ca matusa mea a cumparat 34 de actiuni la P...S.A . Matusa mea nu a avut copii, nu are rude, eu sunt singurul nepot, intrebarea este: pot sa intru in posesia acestor actiuni? si daca da care este procedura de revendicare.
Va multumesc si mentionez faptul ca nu ma pricep de loc la asa ceva ( am cautat pe net sa vad cat costa acum o actiune la aceasta societate si am ramas masca). :frantic:
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
caramidarucristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: aum300 , utilizator 17:00, 22 Iulie 2014
Cine a deschis succesiune dupa ea?
O, da.. e important sa fi acceptat succesiunea dupa dansa in vreun fel, tacit, daca nu expres.
Ati mostenit ceva de la ea sau aveti vreun bun care i-a apartinut ?
Aveti nevoie de un certificat de ( calitate de) mostenitor.

Buna ziua, singurul, lucru pe care l-am facut este un contract de vanzare cumparare pe un teren + Constructie, ( in CVC este specificat ca bunul imobil este vandut in schimbul ingrijirii dansei + plata medicamentelor de care a avut nevoie ) nu am facut succesiunea nu am certificat de mostenitor.
Se mai poate face ceva?

PS: Nu a deschis nimeni nicio succesiune dupa dansa.
Actiunile respective figureaza la depozitarul central pe numele matusei dvs. decedate. Intrucat sunt putine actiuni, ele nu valoreaza mare lucru. S-ar putea sa cheltuiti cu ele mai mult decat face, ca sa le puteti scoate la lumina. Daca totusi doriti sa faceti acest lucru, trebuie sa va rezolvati succesiunea (daca se mai poate) si sa aveti certificat de mostenitor pe acele actiuni. Apoi veti merge la depozitar si veti depune o cerere de inscriere a actiunilor pe numele dvs., dupa care puteti dispune de ele dupa cum credeti de cuviinta.
Eu cred ca poate fi considerat ca ati acceptat tacit mostenirea. Ati cumparat apartamentul, dar cu bunurile mobile din casa ce-ati facut dupa moartea matusii?

Alte discuții în legătură

Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune neagoemarianina neagoemarianina buna ziua sunt nina si am si eu o intrebare in numele matusei mele Sotul ei a decedat in 1996 si ea nu a facut succesiunea la momentul acela intrucat acesta ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)