avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua sunt nina si am si eu o intrebare in numele matusei mele
Sotul ei a decedat in 1996 si ea nu a facut succesiunea la momentul acela intrucat acesta a avut o fata din prima casatorie de care nu stie absolut nimic de aproape 30 de ani , aceasta nu a participat nici macar la inmormantarea propiului tata, ce este de facut pentru a putea face succesiunea mentionanduse ca nu stie cum sa dea de fata sotului.
Daca acea fiica nu a acceptat succesiune in termenul legal de 6 luni, ea este considerata renuntatoare la mostenire prin urmare nu are niciun drept la bunurile din masa succesorala. Sotia supravietuitoare - matusa dvs a acceptat tacit aceasta mostenire, daca s-a ocupat de bunurile defunctului dupa moartea acestuia. Oricum luati legatura cu un notar - competent este notarul de la ultimul domiciliu al defunctului, pt a obtine mai multe indrumari.
am fost
la mai multi notari si ne-au spus ca problema ei se rezolva numai pe cale judecatoreasca in continuare nu stiu cxe sa fac
Inaintati actiune in justitie pentru constatarea componentei masei succesorale si stabilirea mostenitorilor (succesibili care au acceptat expres sau tacit lasamantul succesoral).Daca nu aveti alte posibilitati de identificare a domiciliului fiicei defunctului, solicitati citarea acestia prin publicitate, in presa, afisare la usa instantei si la ultimul domiciu cunoscut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa gabita2000 gabita2000 am si eu o intrebare. noi suntem 5 frati. Daca eu merg la un avocat pot sa rezolv ca toata casa sa fie trecuta e numele meu? pot sa o pun pe mama sa semneze, ... (vezi toată discuția)
Buna seara!fiica mea trebuie sa dezbata succesiunea dupa bunicul ... Aida2016 Aida2016 Buna seara!Fiica mea trebuie sa dezbata succesiunea dupa bunicul din partea tatalui(sotul meu ,mort inaintea socrului),alaturi de matusa(sora sotului ... (vezi toată discuția)
Succesiune llexmar llexmar buna ziua ma numesc Aurel si am si eu o mica problema care vreau si eu un raspuns daca se poate,in decembrie 2007 de craciun mi-am ingropat parintii care au ... (vezi toată discuția)