avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... L78/24iunie 2014-L. voluntariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

L78/24iunie 2014-L. voluntariatului

Va rog, ajutati-ma sa inteleg. Este corect sau abuz?
Sunt kinetoterapeut cu libera practica, proaspat absolvent de master si astazi am fost la un Sp din Iasi sa depun o cerere de voluntariat , pt 3 luni. Anterior ca voluntar am lucrat in diverse locuri.
D-na jurista mi-a spus ca pt voluntariat trebuie sa sustin concurs si mi-a extras din lege art 23.
In L78/24 iunie/2014
Art. 23.
La concursurile organizate pentru ocuparea posturilor, dacă doi sau mai mulţi candidaţi obţin punctaje egale, autorităţile şi instituţiile publice şi angajatorii persoane fizice sau juridice pot acorda punctaj suplimentar candidaţilor care prezintă unul sau mai multe certificate de voluntariat obţinute din activităţi de voluntariat, eliberate în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în situaţia în care acestea constituie criterii de selecţie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 15 Iulie 2014
Una e sa doriti sa faceti activitatea de voluntariat (fara a primi bani in schimbul muncii) si pentru asta se incheia un contract de voluntariat si alta e sa va prezentati la concurs pentru ocuparea unui post pentru care se incheie contract de munca si pentru care puteti sa atasati ca acte doveditoare pentru experienta pe care o aveti, faptul ca ati facut voluntariat.
Deci in acest sens se aplica acel articol si poate de aceea vi l-a indicat in ideea ca nu era scos la concurs niciun post.
Din textul de lege reiese altceva . Este vorba despre acordarea de punctaj suplimentar candidaţilor care prezintă unul sau mai multe certificate de voluntariat obţinute din activităţi de voluntariat, eliberate în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în situaţia în care acestea constituie criterii de selecţie si nicidecum organizare de concurs pentru voluntariat.

Legea inca nu este in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs pentru ocuparea unui post de contabil sef vio_adriana vio_adriana In cazul in care la unul concurs pentru ocuparea unui post vacant, in cazul de fata de contabil sef, se prezinta doar 2 concurenti si sunt 3 probe:proba ... (vezi toată discuția)
Examenele de promovare in institutii de stat andreicosmin74@yahoo.com andreicosmin74@yahoo.com CARE ESTE NOTA DE PROMOVARE LA UN EXAMEN IN INSTITUTII PUBLICE CU BUGET DE AUTOFINANTARE? (vezi toată discuția)
Examen pe post sonias sonias Va rog sa-mi spuneti in care lege se prevede examenul pe post, dar nu pentru functionari publici. In speta, Posta Romana. Cum se desfasoara examenul scris si ... (vezi toată discuția)