avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical ptr varicela
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical ptr varicela

Buna ziua,

As dori sa stiu daca angajatorul imi poate plati concediul medical daca am varicela, in conditiile in care sunt angajata doar din 18.03.2014, iar inainte de a ma angaja am fost in somaj (07.01.2014 - 17.03.2014). Stiu ca este nevoie de un stagiu de cotizare de 6 luni, iar varicela nu intra in categoria bolilor infectioase din grupa A.
Va multumesc si astept raspunsul Dvs!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:17, 17 Iulie 2014
Stagiul minim necesar pentru plata concediului medical este de 22 zile lucratoare in ultimele 12 luni. Dvs. indepliniti aceasta conditie, deci veti fi platit pentru concediul medical.
Si somajul se considera stagiu de cotizare la sanatate.
Sa prezentati angajatorului dovada platii somajului, sumele respective vor intra in calculul indemnizatiei.

Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical nicolcris nicolcris un angajat de 35zile,care inainte a platit contributia la CASSpersonal ,beneficiaza de plata concediului medical (vezi toată discuția)
Concediu medical la o luna jumatate de la angajare alina.livia alina.livia M-am angajat in 2 septembrie 2013. in 25 octombrie 2013 am primit co medical pt copil. Pana sa ma angajez aici nu am lucrat timp de 1 an. Nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ContSters71676 ContSters71676 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti cu o problema.Pana in august 2010 am fost in somaj si numai din martie anul acesta am gasit din nou ceva de lucru cu ... (vezi toată discuția)