avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Art.37 coroborat cu art.53 din Legea 393 / 2004 ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Art.37 coroborat cu art.53 din Legea 393 / 2004 Statutul alesilor locali

Va rog sa-mi explicati si mie daca un consilier local angajat la o firma privata beneficiaza de art. 37 din Legea 393/2004 privind statutul alesilor locali care spune : ART. 37
" Consilierii si delegatul satesc, care participa la sedintele de consiliu organizate in mod exceptional in timpul programului de lucru, se considera invoiti de drept, fara a le fi afectat salariul si celelalte drepturi ce le revin, potrivit legii, de la locul de munca."
ART. 53
" Alesii locali nu pot face uz si nu se pot prevala de aceasta calitate in exercitarea unei activitati private."

Din economia art. 37 coroborat cu art. 53 din acceasi lege eu inteleg ca o persoana care este consilier local si care este angajata la o societate privata nu poate sa lipseasca de la serviciu pe motiv ca are sedinta de consiliu.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
adrianrus25, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariat consilier local SzVeronika SzVeronika Bună ziua! Avem un salariat care este și consilier local în localitatea din care provine, și are lunar ședințe de consiliu la care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Functionare consiliul local Gheorghe Giura Gheorghe Giura Sunt presedintele Consiliului Local dintr-o comuna. Dupa depunerea candidaturilor in luna aprilie, 7 din cei 11 consilieri s-au inscris pe listele altor ... (vezi toată discuția)
Cvorum consiliu local TR2013 TR2013 Care este cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor consiliului local, în cazul în care un consilier local decedează şi un grup de consilieri ... (vezi toată discuția)