avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat consilier local
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat consilier local

Bună ziua!

Avem un salariat care este și consilier local în localitatea din care provine, și are lunar ședințe de consiliu la care trebuie să participe. Conform legii 393/2004:
Art. 37
Consilierii si delegatul satesc, care participa la sedintele de consiliu organizate in mod exceptional in timpul programului de lucru, se considera invoiti de drept, fara a le fi afectat salariul si celelalte drepturi ce le revin, potrivit legii, de la locul de munca.

Întrebarea mea este cum se pontează și se plătesc aceste ore? pur și simplu îl pontăm 8 ore, ca și cum ar fi la lucru sau se încadrează la evenimente deosebite?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 28 Aprilie 2016
Ii puteti ponta invoiti
Ok. Mulțumesc de răspuns. asta înseamnă că el este învoit doar pe durata ședinței, 2 ore de exemplu și nu întrega zi de lucru. Așa este?
Intr-adevar, asa este ... numai pe durata sedintelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.37 coroborat cu art.53 din legea 393 / 2004 statutul alesilor locali adrianrus25 adrianrus25 Va rog sa-mi explicati si mie daca un consilier local angajat la o firma privata beneficiaza de art. 37 din Legea 393/2004 privind statutul alesilor locali ... (vezi toată discuția)
Legea 393/2004 - aplicabilitate in sectorul privat? Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, un salariat a solicitat liber in baza art 37 - L393/2004. Suntem obligati sa ii acordam acest liber? Daca da, nu se presupune ca ar trebui sa ne ... (vezi toată discuția)
Functionare consiliul local Gheorghe Giura Gheorghe Giura Sunt presedintele Consiliului Local dintr-o comuna. Dupa depunerea candidaturilor in luna aprilie, 7 din cei 11 consilieri s-au inscris pe listele altor ... (vezi toată discuția)