avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 393/2004 - aplicabilitate in sectorul privat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 393/2004 - aplicabilitate in sectorul privat?

Buna ziua,
un salariat a solicitat liber in baza art 37 - L393/2004. Suntem obligati sa ii acordam acest liber? Daca da, nu se presupune ca ar trebui sa ne aduca ceva documente justificative?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena_Denisa , utilizator 15:54, 30 Septembrie 2016
Textul invocat de catre dvs spune - "se considera invoiti de drept".
Ma gandesc ca nu exista dubii cu privire la pozitia acestuia de consilier local.
In ceea ce priveste o anume dovada - probabil ca un proces verbal al sedintei de consiliu din data in care nu se prezinta la lucru ar putea sa fie suficient.
Pai, tocmai, ca exista dubii in sensul ca e prima oara cand ne lovim de aceasta cerinta a domnului respectiv, desi este salariatul nostru de 9 ani. Multumesc.
Sunteti obligati sa-i acordati liber cand participă la şedinţele de consiliu organizate în mod excepţional în timpul programului de lucru.
Mbon :) atunci, liber sa fie. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat consilier local SzVeronika SzVeronika Bună ziua! Avem un salariat care este și consilier local în localitatea din care provine, și are lunar ședințe de consiliu la care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Art.37 coroborat cu art.53 din legea 393 / 2004 statutul alesilor locali adrianrus25 adrianrus25 Va rog sa-mi explicati si mie daca un consilier local angajat la o firma privata beneficiaza de art. 37 din Legea 393/2004 privind statutul alesilor locali ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem un salariat care este consilier local in cadrul ... raluca.dumitru raluca.dumitru Buna ziua! Avem un salariat care este consilier local in cadrul unei comune si este convocat la sedinte periodice. Intelegem ca este invoit de drept, dar va ... (vezi toată discuția)