avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua! Avem un salariat care este consilier local ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua! Avem un salariat care este consilier local in cadrul ...

Buna ziua! Avem un salariat care este consilier local in cadrul unei comune si este convocat la sedinte periodice. Intelegem ca este invoit de drept, dar va rog sa imi spuneti daca angajatorul este obligat sa si plateasca aceasta invoire sau nu, atata timp cat angajatul nu presteaza munca in ziua respectiva. Din OUG 57/2019 (art .212, alin 9) nu reiese foarte clar acest lucru. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:06, 4 Iulie 2023
Invoirea nu este reglementata in niciun act normativ.
Potrivit principiului libertatii de vointa a partilor contractului individual de munca, in practica, fara a exista o prevedere legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu, cu plata salariului sau fara plata salariului.
Persoana respectivă primește din partea primăriei respective o indemnizație pentru participarea la sedințele de comisie/consiliu local, care se desfășoară în perioada cât este învoit. Consider că nu poate primi în același timp și salariul corespunzător, pentru aceeași perioadă de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispensa angajata insarcinata Diana_B Diana_B Buna ziua, Daca se poate sa ma ajutati in lamurirea unei situatii. O angajata insarcinata aduce o cerere de invoire pentru o zi (8 ore) pentru a isi efectua ... (vezi toată discuția)
Cfp sau invoire ? carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Cine hotataste daca acorzi angajatului INVOIRE ( asa cum a specificat in cerere ) sau i-l transformi obligatoriu in CFP si-l transmiti in REVISAL ... (vezi toată discuția)
Invoire CCA_MVP CCA_MVP care este diferenta intre invoire si concediu fara salariu?si daca pe pontaj salariatul este invoit si nu se plateste ziua de lucru mai trebuie inregistrat in ... (vezi toată discuția)