avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semn obligatoriu inainte sau la dreapta.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semn obligatoriu inainte sau la dreapta.

Buna ziua,

Fac apel la dumneavoastra pentru ceea ce mi s-a intamplat de curand. Intamplarea a avut loc in Timisoara.
Ieri, 17 Iulie, conduceam pe bulevardul Antenei (a se vedea imaginea atasata : [ link extern ] ).
Ei bine in urmatorii 100 m m-a oprit un domn, ofiter de la rutiera, care mi-a spus ca nu am respectat indicatorul OBLIGATORU INAINTE SAU LA DREAPTA ce era amplasat in intersectia dinaintea podului.
Asadar, m-am ales cu o amenda de 360 lei, adica 4 puncte amenda (180 lei in 48 ore).
Mentionez ca:
- strada pe care m-am incadrat nu avea indicatorul INTERZIS
- nu am trecut linia continua (nu este linie continua acolo)
- nu era marcat pe asflat nimic (care sa corespuna cu indicatorul).
Prin urmare, consider ca marcajele au fost incomplete. (consider ca nu exista motiv pentru acel indicator OBLIG INAINTE SAU LA DREAPTA).

Se intampla ca din lipsa marcajelor, soferii sunt amendati, si asta nu mi se pare corect.
Ce ar trebui sa fac?

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
doruvil, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:11, 20 Iulie 2014
Conform imaginilor de pe google maps, nu are ce sa conteste la procesul verbal.A fost sanctionat corespunzator. Nu are nici o relevanta daca nu a existat o linie continua sau un indicator de acces interzis. Indicatoarele se respecta pentru ca asa s-a vrut ca in aceas zona sa se desfasoare circulatia, mai ales ca vad stalpi care ar impiedica orice tentativa de a face la stanga, asta ducandu-ma la gandul ca fost efectuata o menevra de depasire.

Indicatoarele de prioritate fata de ciruclatia din sens invers isi au rostul mai ales in acele situatii in care exista un drum ingust ca si constructie

Vad ca pe masura ce navighez pe harta, in intersectia apar sau dispar acei stalpi
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
3UGA, utilizator
eu frecventez acea zona si de aceea am zis ca o cunosc. pe strada Aristide Demetriade se afla intrarea pentru aprovizionarea magazinului Practiker pe care il aprovizioneaza cu marfa societatea mea , asa ca autoritatile au eliminat traficul pe o portiune de drum pentru a evita aglomeratia .
separatistul a scris:

eu frecventez acea zona si de aceea am zis ca o cunosc. pe strada Aristide Demetriade se afla intrarea pentru aprovizionarea magazinului Practiker pe care il aprovizioneaza cu marfa societatea mea , asa ca autoritatile au eliminat traficul pe o portiune de drum pentru a evita aglomeratia .

Like :)
In intersectie exista indicatorul :"Inainte sau la dreapta". Nu aveati voie sa virati spre stanga.
Este suficient acest indicator rutier pe care trebuia sa-l respectati. Sanctiunea a fost corect aplicata.
ing, Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)
Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Galben intermintent ! rutiera -Christian- -Christian- Buna ziua, ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema ? In caz ca avem culoarea rosie la semafor, pentru inainte si stanga, iar pentru dreapta ... (vezi toată discuția)