Buna ziua! Am o intrebare, eu ca cetatean moldovean, de fapt am dubla cetatenie, as putea da de permis aici in Romania? Pe buletinul romanesc am adresa in municipiul Buzau si ma intrebam daca as putea face scoala de soferi si sustine examenul in alt municipiu.
Scoala de soferi se poate urma oriunde doriti dar examenul ptr permis se poate sustine numai unde aveti domiciliul sau rezidenta.
Ordinul MAI 268/2010 modificat si completata de OMAI 82-2013
privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere
Art. 3. -
(1) Examinarea se efectuează:
a) de către serviciile publice comunitare pe a căror rază de competenţă teritorială candidaţii cetăţeni români sau străini îşi au domiciliul sau reşedinţa;
b) de către serviciile publice comunitare pe a căror rază de competenţă teritorială candidaţii cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene cu drept de rezidenţă în România pe o perioadă mai mare de 3 luni îşi au rezidenţa.
(2) Dovada încadrării în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) sau b) se face cu documente aflate în termen de valabilitate, după cum urmează:
a) pentru cetăţenii români, cu actul de identitate;
b) pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi pentru cetăţenii Confederaţiei Elveţiene, cu documentul care atestă dreptul de rezidenţă în România pe o perioadă mai mare de 3 luni;
c) pentru străini, cu documentul care atestă dreptul de şedere temporară sau dreptul de şedere pe termen lung.
(3) Examinarea, atât la proba teoretică, cât şi la proba practică, se efectuează la acelaşi serviciu public comunitar.