avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie europeana copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie europeana copil

Buna ziua,
Plec cu in Belgia la sotul meu si as vrea sa stiu ce demersuri as putea face ca sa primesc alocatia celor doi copiii acolo? Pentru cel de 10 luni primesc si indemnizatie
Cel mai recent răspuns: maddallina_ , utilizator 08:14, 25 Iulie 2014
1. Din OUG 111/2010:
art.12
(1)Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;

c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

art. 16 (2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
...
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
....

2. Pentru obţinerea “alocaţiei europene” trebuie să vă adresaţi instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din România (AJPS) şi din statul în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea (Institut National D’assurances Sociales pour Travailleurs Independants (pentru lucrătorii independenţi).

Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat în partea A la instituţiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din România sau din ţara în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea. Plata “alocatiei europene” va fi efectuata dupa completarea integrala a formularului E411 si depunerea acestuia la institutia responsabila din statul UE competent cu plata “alocatiei”.

sa inteleg ca, daca imi mut domiciliul in Belgia, nu mai primesc indemnizatia?
Daca pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) nu locuiti in Romania impreuna cu copilul pentru care primiti indemnizatia vi se va suspenda plata indemnizatiei.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia copilului Cristina Luciana Cristina Luciana Unde se vor depune actele pentru alocatia copilului in conditiile in care dorim sa aplicam pentru alocatia europeana, mama si copilul fiind stabiliti in ... (vezi toată discuția)
Alocatia in italia AlexandruBT AlexandruBT Buna ziua! Sunt student in anul 2 in Bucuresti si am un frate de 15 ani . Tatal meu lucreaza cu contract de munca in Italia de 6 ani. Scriu acest mesaj cu ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii in germania alexrosu alexrosu Buna Daca lucrez pe teritoriu Germaniei si sunt inscris la primarie dar sunt detasat din Romania,am dreptu la alocatia copilului din Germania sau nu ... (vezi toată discuția)