avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lasarea minorului in grija bunicilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lasarea minorului in grija bunicilor

Buna
Am un copil de 4 ani...autoritatea parinteasca e exercitata in totalitate de catre mine... Am primit o oferta de munca in Franta si as lasa copilul inca acasa..pana vad eu ce si cum e treaba pe acolo, ca sa-l pot duce ulterior cu mine.
Am sa-i fac mamei mele imputernicire. Domnul, (fostul sot, tatal copilului) poate sa ma atace in vreun fel?
Va multumesc.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: corimia , utilizator 16:19, 22 Iulie 2014
Nu sunteti atacata dvs, asta si incercam sa subliniez mai sus: daca el pleaca dvs aveti dreptul sa va ingrijiti de copil, daca plecati dvs el are dreptul sa se ingrijeasca de copil - sunteti (in teorie) interschimbabili. De la teorie pana la practica e un drum lung si dvs stiti cel mai bine daca tatal isi doreste sa aibe grija de copil sau nu (ma gandesc ca devreme ce exercitati autoritatea parinteasca in mod exclusiv - nu-si doreste asa de tare sa fie parinte cu norma intreaga, deci as zice ca nu aveti de ce sa va faceti griji) .

De acuzat, cum spuneam, nu va poate acuza de nimic.
Va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama poate parasi tara si lasa copilul cu bunicii in contextul in care tatal are custodie comuna dar domiciliul este stabilit la mama ? ciorba ciorba Sotia mea si cu mine suntem divortati si avem o fetita de 3 ani.In urma procesului avem custodie comuna si domiciliul minorei este la sotie, divortul s-a ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru bunici pentru incredintarea minorului Medeea3585 Medeea3585 Buna seara, Am custodie definitiva si irevocabila,copilul are 8ani,am plecat in alta tara sa muncesc lasand-ul in grija parintilor mei iar tatal lui imi ... (vezi toată discuția)
Procura pentru un minor mirelaciuntu mirelaciuntu Buna ziua.Am si eu o intrebare;as dori sa plec la munca 6 luni in strainatate si vreau sa las copilul de 15 ani in grija unei surori .Pentru procura in care ... (vezi toată discuția)