Buna ziua. Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema:
asociatia de proprietari m-a dat in judecata pt.plata cheltuieli restante,inca nu am termen. Am cerut sa-mi arate acte doveditoare ale acestor restante (liste de plata /scara,registre procese verbale de stabilire penalitati,facturi) insa m-au refuzat in mod repetat. Am trimis adresa prin posta,am facut adresa la politie sa le puna in vedere sa aduca actele si in prezenta lor sa fac fotocopii pe loc,presedintele a spus ca le pune la dosarul instantei. Am facut adresa la primarie acum 3 saptam.,am fost si personal sa cer sa urgenteze,nu am rezolvat nimic.
Verbal si in scris am spus ca doresc sa platesc,esalonat,insa conditionat de dovezile de mai sus(liste plata,facturi...) .
Pe listele de plata de la o luna la alta apare diferenta de aprx.1000lei latotal restanta,la ap.nelocuit. Au recalcutat retroactiv penalitatile,
Registrele cu p.v de stabilire penalit, si/sau hot. com.ex. se pot face/''aranja'' in favoarea lor intr-o zi,eu stiu asta,si nu pot dovedi acest lucru. Nimeni din asoc. n-o sa spuna ca eu am dreptate. Pun probele contrafacute la dosar si cistiga procesul!
Am precizat ca doresc sa se rezolve amiabil,degeaba.
Penalitatile sunt mari,si curg.Pina la primul termen nu stiu ce au pus la dosar,nu pot sa-l vad, mi s-a spus ca gref. si judec. sunt in C.O. Nu imi fac iluzii referitor la probele lor,stiu ce ca faca,sunt si invatati.Primaria a spus ca nu verifica corectitudinea calculelor,sa angajez expert.
Ce sanse am cu o ORDONANTA PRESED. sa le pun in vedere sa-mi dea posibilit.sa fac fotocopii dupa acte ? la politie au spus ca mi-au pus la dispozitie actele dar ca am refuzat sa stau de vorba cu ei.
Da, am refuzat sa ascult strigate si am plecat,
Nu imi permit deloc cheltuielile cu un proces. Posibil sa pierd cu ORDONANTA? A astepta nu e deloc in favoarea mea. Multumesc pt. orice sugestie argumentata legal!
Puteti solicita documentele respective si pe calea unei ordonante presedintiale, insa in cadrul procesului pe care vi l-a deschis Asociatia de proprietari, reprezentantul acesteia are obligatia sa va comunice toate documentele de care inteleg sa se foloseasca.
Va multumesc pt. raspuns,stiu asta, vreau sa stopez curgerea penalitatilor, asa cum am spus in mesaj initial. Asta ma intereseaza cu prioritate,daca pot sa fac stoparea prin ORDONANTA PRESED. sau nu; Adica ce ar trebui sa cer in ORDON. PRESED.
Eu ma lupt cu persoane versate in inginerii de acest fel si nu numai,. de aceea rog sa mi se dea sfaturi/ variante ,argumentate legal.
Logic, o sa depuna ce e in favoarea lor,Cine sa-i oblige? Doar instanta,daca considera,si atunci...sunt discutabile multe aspecte ,Dvs. ca avocat trebuie sa stiti ;nu totul este obligatoriu. Apecte,nuante... Eu insa , se impune sa stiu ce sa cer, apoi sa-mi pierd sanatatea si toti banii adunati cu f.mare greu, ca sa platesc avocatul lor pt. ca nu s-a pus la dosar cutare proba ceruta,sau instanta nu a inteles,sau... toate ,eu,justitiabilul le platesc,pot sa am si avocat, nu e neaparat o garantiei de reusita. Aici, in caz fericit se va cistiga in parte. Depinde!
Nu puteti "stopa" curgerea penalitatilor prin cererea de ordonanta presedintiala, iar referitor la plata cheltuielilor de judecata... da, "partea care cade in pretentii va fi obligata" sa suporte cheltuielile de judecata ( = daca pierdeti procesul veti fi, de asemenea, obligata sa achitati toate cheltuielile ocazionate de acesta: onorariu avocat, expert etc.)
Pana la urma, nu inteleg, va e teama de penalitatile nedatorate sau de penalitatile reale?
Puteati alege sa platiti partial din fiecare luna de intretinere, in masura in care considerati ca suma era reala. Puteati plati, de exemplu, 300 din 1000 de lei si penalitatile nu mai curgeau pentru cei 300 de lei; daca instanta hotaraste ca 300 de lei e suma real datorata pentru luna respectiva, nu mai datorati penalitati; daca e mai mare, platiti diferenta plus penalitati la diferenta (tot e mai putin).
NU inteleg cum ar putea contraface acte si de unde stim ca nu sunt cele initiale depuse... le-ati vazut pana acum? nu?
E clar ca din acte diferite, unele reale altele false, e cam ciudat sa iasa aceleasi sume...
Amiabil inseamna prin buna intelegere; e clar ca nu va puteti intelege cu asociatia, altfel nu mai erati in litigiu, ce efect sa aiba cererea dv. de rezolvare amiabila? Sa-i forteze sa va accepte propunerea?
Mergeti la dosar, faceti poze si faceti plati partiale in cont; apoi faceti precizari la dosar.
Cereti si plata esalonata...
Penalitati
loredana34
buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat ... (vezi toată discuția)