Buna ziua!As dori sa va adresez o intrebare in legatura cu acordarea unui credit in conditiile spuse in titlu.Daca as aplica pentru un credit pe persoana fizica,fara sa fiu angajat inregistrat la itm,iar toate actele le-as completa eu ca administrator cu stampila si tot ce trebuie in original,banca are posibilitatea sa verifice daca sunt intradevar angajat sau nu?Daca as proceda in asa fel,exista posibilitatea sa fiu incadrat la vreo fapta penala?Daca ati putea sa imi raspundeti v-as fi recunoscator.Va multumesc anticipat!
Da, banca verifica atat telefonic cat si in bazele de date publice, mai mult cere si fisele fiscale pe anul anterior .
iar in ceea ce priveste completarea semnarea si stampilarea documentelor este un abuz ce se pedepseste, daca cititi "stelutele" di josul paginii la adeverinte acolo scrie conform caror articole se pedepseste declaratia mincinoasa.
Administratorul unei societati beneficiaza de dividende, daca a ridicat atunci trebuie sa faca dovada ca aplatit darile catre stat la valoarea lor si pot fi considerate venit.
Dar itm-ul are dreptul sa ofere informatii despre o anumita persoana?eu nu nu vreau sa fac un credit pe administrator,ci pe persoana fizica oricare ar fi ea...numai ca,completez adeverinta de venit cu datele firmei.si in legatura cu fisa fiscala,sunt anumite banci care nu cer acest document.Nu stiu daca ati inteles intrebarea si sensul ei,sau poate eu nu m-am exprimat destul de clar.Banca poate verifica o persoana daca este intradevar angajata la locul de munca precizat,la alta institutie decat acea la care declara ca lucreaza.Daca suna la firma respectiva e clar ca banci o sa ii fie confirmata informatia ca persoana X este angajata acolo,ma intreb daca poate verifica la alta insititutie.
Din ce stiu eu,datele introduse in revisal trebuie introduse de catre angajator,daca nu ma insel.Daca angajatorul nu foloseste revisal,nu cred ca banca are cum sa il gaseasca acolo.Si nu cred ca angajatorul are obligatia sa inregistreze angajatii in revisal.Daca ma insel,poate ma puteti lamuri dumneavoastra.Si inca ceva,v-as ruga daca puteti sa spuneti ceva concret,nu pe posibilitati,posibilitati sunt multe,pe mine ma intereseaza exact ce si cum se practica.
Si inca ceva,daca cineva lucreaza fara carte de munca,dar poate face dovada venitului printr-o adeverinta,nu poate aplica pentru un credit?Ma intreb..
Programul REVISAL este obligatoriu nu exista sa alegi daca folosesti sau nu, adeverinta o elibereaza cine??? ori ANAF daca ai venituri declarate chirii, activitati independente, drepturi de autor.... ori un angajator cu care poti avea contract de munca, de colaborare /prestari servicii . Eu am facut credit fiind angajata cu contract de munca si am atasat si alte venituri de genul celor mentionate mai sus, e alegerea bancii cum si ce accepta.
Repet , este caz penal si pentru cel care completeaza si pentru cel care foloseste adeverinta falsa, exista pe net destule cazuri descoperite si condamnate.