avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Membru in comisie concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Membru in comisie concurs

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema in sensul interpretarii corect a unui act normativ. Sunt membru intr-o comisie constituita ca urmare a organizarii unui concurs pentru ocuparea unui post de medic.
Unul dintre candidati a lucrat ca medic, in perioada 2009-2010, la o firma unde eu eram actionar cu 10%. Intre timp firma a fost inchisa. Acum eu fac parte din comisia de concurs unde participa si persoana in cauza. Potrivit HG 497/2010 alin.3 ,,Nu pot fi membri în comisia de concurs sau în comisia de soluţionare a contestaţiilor persoanele care au calitatea de:
   b) au relaţii cu caracter patrimonial sau interese patrimoniale cu oricare dintre candidaţi.
In interpretarea mea textul de lege se refera la prezent, iar in prezent situatia aratata nu mai exista Avand in vedere cele mai sus mentionate imi puteti spune daca prezenta mea in aceasta comisie incalca legea ??
Va multumesc si astept raspuns urgent pentru a ma recuza in cazul in care interpretarea mea este gresita.
Cel mai recent răspuns: gaby11682001 , utilizator 07:15, 24 Iulie 2014
In speta, prezenta dvs in acea comisie de concurs nu incalca legea.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie concurs Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Poate fi presedintele comisiei de concurs sau membru in comisia de concursul conducatorul institutiei publice? (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, in cazul organizarii examenului de promovare în grad/treaptă profesională , personal contractual , institutie publica, este legal ca in comisia de ... (vezi toată discuția)
Concurs recrutare functionar public vidmar vidmar Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se poate contesta componenta comisiei de concurs atata timp cat aceasta nu este facuta publica si nici nu exista ... (vezi toată discuția)