salut! Am si eu o intrebare...Am avut o alcoolemie de 1.3 g/l.Daca ajung in instanta,pot sa primesc o pedeapsa fara suspendare,sau acolo se dau doar astfel de pedepse?Sunt la prima abatere si nu m-am opus in vreun fel aflarii adevarului...
permisul se anuleaza la decizia judecatorului,sau la faptul k am am ajuns in instanta?Adik anularea depinde de hotararea judecatoreasca sau mi-l anuleaza politia fiindca am ajuns in instanta?
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărare judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvarşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărare judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
c) permisul de conducere a fost obţinut in perioada in care titularul se afla in urmărire penală pentru săvarşirea uneia dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6);
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărare judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal;
e) permisul de conducere a fost obţinut cu incălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Permis
violyd
buna ziua
va rog sa-mi spuneti daca daca dupa intocmirea unui dosar penal pentru conducere permis suspendat se mai adauga ceva la pedeapsa de 90 zile pe ... (vezi toată discuția)
Cod rutier
Nelu451
Dupa redobandirea permisului anulat prin reexaminare teoretica si practica acesta poate fi anulat iarasi daca in termen
De 6 lunui de dupa redobandire ... (vezi toată discuția)