avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contestatie og5
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contestatie og5

Imi poate da cineva cateva exemple de motive pentru formularea unei actiuni in anulare impotriva og5?
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 13:14, 18 Mai 2009
la care og5 va referiti ca ............sunt mai multe....................
creanta nu este certa, sau lichida, sau exigibila!
daca creanta este certa, lichida si exigibila nu prea exista sanse de admitere a unei actiuni in anulare
aaaaaaaa,,,,,,,,va referiti la somatia de plata................bun asa ;)


Nr. _______din _______/2009


C|TRE,
JUDEC|TORIA IA{I

Domnule Pre[edinte,

Subscrisa S.C. .............. cu sediul `n ..................., `nmatriculat la Oficiul Registrul Comer]ului sub nr. J ..............., av^nd cod fiscal R ..................., cod IBAN ........................, deschis la ............................, prin reprezentant legal Director General ....................................,
Formuleaz prezenta:

CERERE

prin care s dispune]i emiterea unei Ordonan]e care s con]in soma]ia [i termenul de plat pentru suma de ..................lei RON, `mpotriva debitoarei S.C. .................S.R.L., cu sediul ........................, compus din:
A. ...................lei contravaloare facturi neachitate:
• ................. lei RON, reprezentand diferen] neachitata din factura nr. ..............., `n valoare de ....... lei RON;
• ............. lei RON,reprezent^nd contravaloarea facturii nr............. ;

B. .................. lei, dob^nda legal, calculat pentru perioada .............................
C. obligarea debitorului la plata cheltuielilor de judecat avansate `n prezenta cauz, pentru urmtoarele:


Motive:

~n fapt, `n baza rela]iilor comerciale am livrat debitoarei conform facturilor mai sus enun]ate ....................., cu obliga]ia corelativ a debitoarei de a achita pre]ul la data predrii acestora, av^nd `n vedere dispozi]iile art. 1361-1362 “ principala obliga]ie a cumprtorului este de a plti la locul [i la timpul la care se face predarea lucrului” dac `n privin]a aceasta nu s-a determinat nimic prin contract.
Debitorul nu [i-a executat obliga]ia de plat nici p^n la aceast dat, nsc^ndu-se astfel dreptul creditorului de a cere plata dob^nzilor legale cu titlu de daune interese, conform art. 43 Cod comercial “ datoriile comerciale lichide
[i pltibile `n bani, produc dob^nda de drept din ziua c^nd devin exigibile” [i art.4 alin.2 din Legea nr.469/2002 “`n contractele comerciale dintre pr]ile contractante, indiferent de forma `n care acestea se `ncheie, ca urmare a `ndeplinirii cu `nt^rziere sau a ne`ndeplinirii obliga]iilor asumate de debitor, se pot include [i daune interese”
La data de ................., debitoarea a fost notificat prin adresa nr................ sa achite debitul restant avut fa] de societatea noastr.
Mai mult, `n data de .........., prin adresa nr................ S.C. .............. S.R.L. a fost convocat la conciliere direct `n vederea rezolvrii pe cale amiabil a litigiului.
~n urma convocrii, debitoarea prin S.C..........................., ne-a adus la cuno[tin] faptul c vor depune toate diligen]ele pentru rezolvarea diferendelor aparute, recunosc^nd [i accept^nd astfel debitul avut ctre societatea noastr..... `nsa nici p^n `n prezent nu [i a respectat obliga]iile de plat.
Datorit faptului c debitoarea nici p^n `n prezent nu [i-a onorat obliga]ia de plat a sumei restante, crean]a pretins fiind cert, lichid [i exigibil, `n conf. cu dispoz. art. 1 [i urmtoarele din O.G. nr. 5/2001 cu modificrile ulterioare, solicitm instan]ei emiterea ordonan]ei care s con]in soma]ia [i termenul de plat a sumei de ............... lei RON, `mpotriva debitoarei S.C. ......................S.R.L., a dob^nzilor calculate p^n la data efectiv a pl]ii [i a cheltuielilor de judecat avansate `n prezenta cauz.
~n drept, ne fundamentm cererea pe disp. art. 1 [i urmt. din O.G. nr. 5/2001 cu modif. ulterioare, art. 1361-1362 Cod civil, art. 43 Cod comercial, O.G. nr. 9/21.01.2000 modificat [i completat, art.4 din Legea nr.469/2002.
Solicitm instan]ei judecarea [i `n lips conf. art. 242 Cod proc. civ.
Anexm `n dovedirea celor mai sus prezentate facturile men]ionate, extrasul de cont din.............; notificarea nr..........; convocarea la conciliere nr.............; adresa nr..............; proces verbal de neprezentare la conciliere nr..................... , fi[a cu calculul provizoriu al dob^nzii...............etc.

Depunem ac]iunea `n dublu exemplar.

Timbrm legal, anex^nd `n acest scop chitan]a nr. ________ din______2009, `n valoare de ............ lei RON [i timbru judiciar `n valoare de ..........lei RON.



Director General,
...........

Oficiu Juridic,
.....................







Domnului Pre[edinte al Judectoriei.......................



Monya,aici s-au cerut ceva motive pentru formularea unei cereri in anulare!

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata ContSters69061 ContSters69061 Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru recuperarea unui debit de la un client. Cererea pe somatie de plata a fost respinsa si ... (vezi toată discuția)
Proces verbal conciliere stanceni stanceni Buna ziua! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de proces verbal conciliere?! Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Somatie de plata Silviuvox Silviuvox Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de ... (vezi toată discuția)