avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Hartuire, defaimare pe Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Hartuire, defaimare pe Facebook

eu sunt in proces cu o vecina de granatuirea propietatilor. In urma cu 2 zile si a postat o poza cu mine in care am fost etichetat " canibalul din odobesti devoratorul" am facut plangere la politia orasului impreuna cu toate print sreen urile de pe facebook pentru a demonstra ca este adevarat ceea ce sustin. cum ma poate apara legea pentru a nu fi defaimat atat eu cat si fiica mea care este educatoare in acest oras?
Cel mai recent răspuns: DUMBRAVA IONUT , utilizator 11:43, 29 Mai 2019
Din moment ce ati facut plangerea penala pentru insulta sau calomnie, banuiesc , o sa se ocupe politia mai departe. Daca nu se solutioneaza favorabila aceasta plangere (pedeapsa penala nu este mare insa puteti sa va constituiti parte civila in proces- sa cereti daune morale) puteti actiona in instanta pe civil, cu o actiune privind dreptul la imagine al persoanei. Aveti nevoie de toate probele - de pe Facebook.
Insulta si calomnia nu mai sunt incriminate in NCP. Poate merge doar pe civil..
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
poate se incadreaza atunci la art 226 Violarea vietii private.
Buna ziua
Raportati abuzul la FB… apoi, faceti o chemare in judecata in temeiul art. 73 c.civil - Dreptul la propria imagine
(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.
O persoana a facut inregistrari video in care ma insulta si in ele apar doar eu si vocea lui, Apoi le-a postat pe facebook impreuna cu alte postari in care ma jigneste, fara sa imi scrie numele propriu zis. Am pe un cd si postarile, videoclipurile si comentariile, dar acum el le-a sters si probabil renuntat la cont. Cum pot face dovada ca el este detinatorul acelui cont in acest moment ? VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare pe facebook DUMBRAVA IONUT DUMBRAVA IONUT O persoana a facut inregistrari video in care ma insulta si in ele apar doar eu si vocea lui, Apoi le-a postat pe facebook impreuna cu alte postari in care ma ... (vezi toată discuția)
Abuz prin site de socializare Georgian2all Georgian2all Buna seara. Supun atentiei dumneavoastre o problema ivita in urma postarii unei fotografii, cat se poate de decenta, pe un site de socializare. Fotografia in ... (vezi toată discuția)
Imaginea mea folosita Irina Havirneanu Irina Havirneanu Daca sunt un angajat sa zicem paznic, la un spital sau o institutie publica, am voie sa fiu filmata de catre o terta persoana, si sa fiu postata pe o retea de ... (vezi toată discuția)