avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea fara permis pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea fara permis pe drumurile publice

Doresc sa stiu ce se poate intampla cand permisul de conducere a fost suspendat pe o perioada de 30 de zile iar persoana in cauza continua sa circule pe drumurile publice, ba mai mult, incercand sa faca loc unei ambulante cu semnale sonore si luminoase in functiune, exacuta un viraj dreapta fara a se asigura si loveste un alt autoturism angajat in trafic? Va multumesc anticipat !! Astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: nicoletaroman , utilizator 17:06, 13 Februarie 2015
ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).
si nici RCA-ul nu mai este valabil .
daunele se vor platii din buzunar .
Prevederile art. 335 se aplica si in cazul in care nu producea un accident.
Si daca sa produs si un accident?
Daca sunt victime, in functie de nr de ingrijiri medicale se poate retine alta infractiune in concurs cu prima, oricum se va retine circumstanta agravanta aceasta imprejurare.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat și oprit de către un echipaj Denis19 Denis19 Bună. As avea și eu o întrebare. Mi-a fost reținut permisul pe data de 03.03.2017 și am avut dovada de 15 zile pana în data de 18.03.2017 pe o ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat cu dosar penal Georgianabusuioc997@yahoo.com Georgianabusuioc997@yahoo.com Am avut ghinion pentru circa 150 METRI tot traseul am fost oprit de politie .dovada mi se expirase de 2 zile .mi sa facut dosar penal nu am mai avut probleme ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)