avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea fara permis pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea fara permis pe drumurile publice

Doresc sa stiu ce se poate intampla cand permisul de conducere a fost suspendat pe o perioada de 30 de zile iar persoana in cauza continua sa circule pe drumurile publice, ba mai mult, incercand sa faca loc unei ambulante cu semnale sonore si luminoase in functiune, exacuta un viraj dreapta fara a se asigura si loveste un alt autoturism angajat in trafic? Va multumesc anticipat !! Astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: nicoletaroman , utilizator 17:06, 13 Februarie 2015
victime nu sun, insa ma intreb da se poate face recurs, iar amenda, de cat va fi?
Are dosar penal care se va instrumenta de organele de urmarire penala, treaba cu recursul nu stiu de unde ati auzit-o dar nu exista asa ceva, iar amenda penala doar instanta de judecata o poate dispune prin hotararea de condamnare, ca sa va faceti idee, cuantumul amenzii se stabileşte prin sistemul zilelor-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei şi 500 lei, se înmulţeşte cu numărul zilelor-amendă, care este cuprins între 30 de zile şi 400 de zile.
Buna ziua ! Va multumesc pt raspunsurile primite, mi au fost de mare ajutor !

buna ziua! fratele meu este detinut al penitenciarului galati, pe data de 27 ianuarie , a intrat in comisia de eliberare a penitenciarului unde a primit un raspuns afirmativ cu privire la liberarea conditionata. in data de 10 februarie a fost adus la judecatoria galati pt judecarea aceleiasi cauze; liberarea condiţionată (art.587 NCPP) unde, de asemeni admite propunerea formulată de Comisia de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Galaţi privind pe condamnatul (.............). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului (..........) din executarea pedepsei de 8 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 150/2010 a Tribunalului Brăila (mandat de executare nr. 184/2011) . Potrivit art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. din cate mi sa spus, acesta trebuie sa astepte 3 zile, in care instanta poate face recurs sau nu.... acest ultim detaliu nu'l inteleg, va rog din suflet sa mi explicati cum se procedeaza. azi a r fi a treia zi si nu stiu nimic pana in acest moment. va multumesc anticipat !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat și oprit de către un echipaj Denis19 Denis19 Bună. As avea și eu o întrebare. Mi-a fost reținut permisul pe data de 03.03.2017 și am avut dovada de 15 zile pana în data de 18.03.2017 pe o ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat cu dosar penal Georgianabusuioc997@yahoo.com Georgianabusuioc997@yahoo.com Am avut ghinion pentru circa 150 METRI tot traseul am fost oprit de politie .dovada mi se expirase de 2 zile .mi sa facut dosar penal nu am mai avut probleme ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)