avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Speta drepturi grupe si conditii superioare de munca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Speta drepturi grupe si conditii superioare de munca castigate in instanta

Buna ziua!
In urma unei actiuni in constatare, instanta recunoaste grupe de munca superioare, pentru perioada 1994- 2007, unor fosti salariati si obliga angajatorul sa elibereze adeverinte in acest sens.
Angajatorul emite adeverinte, dar pentru perioada 2001- 2007, pentru a fi recunoscut stagiul de cotizare in conditii speciale, angajatorul trebuie sa depuna declaratii rectificative la casa de pensii, altfel casa de pensii nu valorifica adeverintele respective.
Angajatorul este in insolventa, spre faliment si nu are cine face declaratiile rectificative. Cel ce le facea, nu mai este salariatul societatii si din cei ramasi nimeni nu stie sa faca aceste declaratii, nu cunoaste programul, nu se implica.
se pare ca nici lichidatorul nu se implica.
Ce este de facut? Temei legal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:10, 27 Iulie 2014
1. Lichidatorul judiciar este obligat sa se implice si sa rezolve si toate problemele de personal ale salariatilor sau fostilor salariati ai firmei respective.

2. Daca nu o face aveti doua posibilitati (pe care le puteti aborda concomitent):
- o sesizare la ITM;
- o sesizare la judecatorul sindic, cel care l-a numit lichidator judiciar.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Sesizare la ITM nu am cum sa fac deoarece unitatea nu si-a desfasurat activitatea prin intermediul ITM, cartile de munca si toate celelalte operatiuni au fost facute cu personalul propriu.
De unde stiu care a fost judecatorul sindic?
Judecatorul sindic il puteti afla de la Tribunal.
Cum?
De la arhiva .

Alte discuții în legătură

Unde se depun reclamatii privind un lichidator juridic ci-cristi ci-cristi Buna ziua, As vrea sa stiu unde si ce trebuie sa fac pt. a reclama un lichidator juridic, in persoana unor Cabinete Asociate de Practicieni in Insolventa ? ... (vezi toată discuția)
Carnet de muncã pierdut tomileia tomileia Buna ziua , sotul meu este bolnav si trebuie sa se pensioneze pe caz de boala ,dar i s-a pierdut cartea de munca ,a disparut din arhiva ITM-ului,si-au mutat ... (vezi toată discuția)
Valorificare adeverința condiții de munca solicit sprijin in elucidarea următoarei probleme: dețin o ... Marilavi1994 Marilavi1994 Solicit sprijin in elucidarea următoarei probleme: dețin o adeverința pentru perioada 01.08.2000 - 01.07.2002, cu încadrare in condiții de munca ... (vezi toată discuția)