avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel sentinta divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel sentinta divort

Sentinta de divort a fost apelata de fostul sot la judecatorie, instanta a declinat competenta in favoarea tribunalului. A trecut aproape o luna si nu am primit citatie. Cum pot afla situatia dosarului si a hotararii de divort? Dupa apel hotararea ramane definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 09:26, 16 Mai 2009
Puteti verifica simplu pe net : "portalul instantelor", cu numarul de dosar.
Dupa apel, mai exista si recursul...
am verificat pe portal.just.ro dar gasesc dosarul doar la judecatorie , nu si la tribunal. Cum pot afla ce se intampla cu dosarul la tribunal?
Termenul pentru apel este de 1 luna, daca a trecut mai mult inseamna ca "fostul" a facut apel numai in imaginatia dansului...Se mai poate verifica personal la arhiva judecatoriei, ei va pot spune daca dosarul a plecat sau nu spre tribunal. In cazul in care nu a facut apel ....ramane "definitiva si irevocabila"...asta va doriti, nu?
Daca sotul spune ca a facut apel.....atunci asteptati....citatia vine acasa...mai tarziu.Nu uitati,au fost miscari de protest ale personalului auxiliar(arhivari,grefieri).Din acest motiv intarzie mutarea dosarului de la judecatorie la tribunal.Am avut o speta in care apelul a fost facut in aprilie si citatia a venit in septembrie!!!!
E ciudat pentru ca tribunal e in aceeasi cladire cu judecatoria, de ce trebuie sa dureze 2 luni? Sper sa nu patesc la fel ca in cazul dumneavoastra. Oricum multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Divort - a facut recurs ionut c ionut c Am castigat prima faza a divortului (la judecatorie) ,a introdus apel - l-a pierdut ca netimbrat,iar acum a introdus recurs. Avand in vedere ca eu locuiesc ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva ioasaf ioasaf Buna ziua ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva. In urma unui proces ... (vezi toată discuția)
Primire sentinta judecatoreasca florin42 florin42 Acum 2 luni jumatate s a pronuntat sentinta intr un proces de iesire din indiviziune de atunci astept ceva oficial ascas dar.... nimic. Ce am de facut? (vezi toată discuția)