avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru la dezbatere succesiune-cum procedez ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru la dezbatere succesiune-cum procedez ?

am depus un dosar la judecatorie privn dezbaterea unei mosteniri, fiindac alta cale nu avem inafara de instanta , pt ca nu se inteleg mostenitorii am platait taxa timbru judiciar in valaore de 140 lei la primarie, acuma mi- a venit comunicare adresa ca mai trebuie sa platesc taxa timbru judiciar in valoare de 6670 lei in 10 zile. Este vb doar de un apartament, eu nu dispun de suma asta , nu pot face rost de atatia bani in 10 zile, ce fac????????????????????????cum evit plata acestei sume? valoarea impozabila a imobilului este undeva la 133.746,31lei.Conform OUG nr. 80/2013 privind taxele de timbru judiciar in art. 3 alin (1) lit. e) ar trebui sa fie alta suma.Pot face ceva s-o anulez sau sa o suspend, sau sa platesc la finalul procesului sau esalonat in timpul procesului???va rog solutii urgent!! sfaturi de la profesionisti
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
adevar2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:14, 28 Septembrie 2022
puteti face cererea de reexaminare in termne de 3 zile, sau cel mai sigur faceti cerere de scutire, reducere sau esalonare.....art..42 din OUG80/2013......
bine dar comunicarea am primit-o ieri astazi este vineri.Nu mai am termen de 3 zile. este vorba de 3 zile lucratoare sau calendaristice?

si inca un mic amanunt unul dintre mostenitori are piciorul amputat, nu are vre-o scutire ca si bolnav cu handicap???

Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu.
Toti cei ce nu pot sa isi permita taxele pot cere reesalonare, scutire, dupa venituri.
Termenul curge de la data comunicarii,...adica marti si in privinta handicapului aveti raspunsul mai sus
cel care a depus cererea de chemare in judecata poate cere ajutor public judiciar daca are un venit sub 500 ron ( se reduce taxa la jum ) , iar daca are un venit sub 300 ron pe mambru de fam se scuteste in totalitate de la plata taxei .

Alte discuții în legătură

Esalonare taxa timbru pe 36 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, va rog raspundeti-mi la urmatoarea intrebare: Se poate esalona taxa de timbru pentru mai mult de 24 luni? Eu stiam ca nu. Fostul meu sot, pt ca-si ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat- partaj, ajutor public judiciar nsm nsm Am divortat anul trecut , fosta sotie nu doreste sa ne intelegem amiabil in ceea ce priveste partajul . Avand un salariu net de 1014 lei doresc sa aflu in ce ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor public judiciar aloistiloi16 aloistiloi16 Am de platit o taxa de timbru pe valoare in reconventional . Am avut termen si am depasit , dupa care am depus cerere de scutire si mi-a respins-o . Acum la ... (vezi toată discuția)