avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de ajutor public judiciar

Am de platit o taxa de timbru pe valoare in reconventional . Am avut termen si am depasit , dupa care am depus cerere de scutire si mi-a respins-o . Acum la acest termen pot face o cerere de esalonare , sau am depasit termenul ? Ar mai putea judecatorul sa-mi admita cererea ? Se poate opune reclamantul ??
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 02:22, 1 Decembrie 2014
Potrivit art. 39 din OUG nr. 80/2013
“(1) Împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face cerere de reexaminare, la aceeaşi instanţă, în termen de 3 zile de la data comunicării taxei datorate. Cererea de reexaminare este scutită de la plata taxei judiciare de timbru.
(2) Cererea se soluţionează în camera de consiliu de un alt complet, fără citarea părţilor, prin încheiere definitivă.

Puteti formula cerere de reexaminare in termenul de mai sus, dar nu puteti cere reesalonarea direct in cererea de reexaminrare ci trebuie sa criticati solutia de respingere a scutirii.
Probabil va fi anulata cererea reconventionala, daca nu veti plati taxa.
am inteles inseamna ca am depasit termenul ? acum dupa aproape 2 saptamini mai pot critica refuzul de scutire ?am avut temen5 zile pentru reexaminare si nu am facut nimic
Mai puteti cere doar plata in rate, motivat, la urmatorul termen. E tardiv pentru scutirea totala sau partiala de taxa.
da. incerc....
Daca am pensie de 1000 lei si taxa de 1600 , din experienta dumneavoastra cam cum s-ar esalona ??

Alte discuții în legătură

Lamurire amanare plata taxa de timbru lucia45 lucia45 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca exista vreo cale legala de amanare plata taxa de timbru. Multumesc (vezi toată discuția)
Esalonare taxa timbru pe 36 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, va rog raspundeti-mi la urmatoarea intrebare: Se poate esalona taxa de timbru pentru mai mult de 24 luni? Eu stiam ca nu. Fostul meu sot, pt ca-si ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar ionmarius75 ionmarius75 spuneti-mi va rog cit ar trebui sa platesc pentru intentarea un proces de daune morale in valoare de 30 000 lei(taxa de timbru si onorariul unui avocat).Daca ... (vezi toată discuția)