avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de ajutor public judiciar

Am de platit o taxa de timbru pe valoare in reconventional . Am avut termen si am depasit , dupa care am depus cerere de scutire si mi-a respins-o . Acum la acest termen pot face o cerere de esalonare , sau am depasit termenul ? Ar mai putea judecatorul sa-mi admita cererea ? Se poate opune reclamantul ??
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 02:22, 1 Decembrie 2014
Puteti cere 10 rate. E rezonabil.
ok multumesc frumos
art 6 din oug 51/2008 actualizata permite scutiri/reduceri/esalonari/amanari de la plata taxelor judiciare in anumite conditii, in care intra si termenele ce trebuie respectate pt depunerea cererii.
scutirea ar fi fost admisa doar daca venitul net/membru familie ar fi sub sau 300 lei; scutirea ar fi de 50% daca venit/membru fam ar fi = sau sub 600 lei etc (art. 8 aceeasi oug)

termenul pt cerere de reexaminare primit fiind de 5 zile (ziceti) e clar ca ati depasit; “plata in rate” se cheama “esalonare” in sensul oug 51/2008, deci nu puteti cere ce va sfatuieste @adema1980.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire amanare plata taxa de timbru lucia45 lucia45 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca exista vreo cale legala de amanare plata taxa de timbru. Multumesc (vezi toată discuția)
Esalonare taxa timbru pe 36 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, va rog raspundeti-mi la urmatoarea intrebare: Se poate esalona taxa de timbru pentru mai mult de 24 luni? Eu stiam ca nu. Fostul meu sot, pt ca-si ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar ionmarius75 ionmarius75 spuneti-mi va rog cit ar trebui sa platesc pentru intentarea un proces de daune morale in valoare de 30 000 lei(taxa de timbru si onorariul unui avocat).Daca ... (vezi toată discuția)