avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli de constituire PFA-Registrul Comertului
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli de constituire PFA-Registrul Comertului

Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune cu inregistrarea cheltuielilor de constituire pentru PFA (taxele platite la Registrul Comertului). Acestea se trec pe cheltuieli deductibile integral sau se trec ca si imobilizari necorporale, in registrul-inventar si se calculeaza amortizarea aferenta acestora. Daca a doua varianta este cea valabila, atunci pe ce perioada se amortizeaza? Chiar imi dau batai de cap imobilizarile acestea...Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: VvalentinaA , utilizator 17:16, 25 Iulie 2014
Le treceti in registrul jurnal de incasari si plati si sunt deductibile integral in primul an acele cheltuieli de constituire. Nu e cazul sa discutati de amortizare la aceste cheltuieli de la pfa.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate chelt. de constituire SEIMEANU_SARA SEIMEANU_SARA Sunt deductibile d.p.d.v al impozitului pe profit, chelt. cu amortizarea chelt. de constituire? (vezi toată discuția)
Fisa mijlocului fix Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de constituire andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua Conform Codului Fiscal eu inteleg ca aceste cheltuieli de constituire NU se amortizeaza: \\"Cheltuielile aferente achiziţionării de brevete, ... (vezi toată discuția)