avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarare adaos comercial
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarare adaos comercial

Din neglijenta(!!!) contabila care se ocupa de intreprinderea individuala pe care o am, nu a declarat adosul comercial de anul trecut , de cand a inceput activitatea firmei. Unde se poate declara si ce risc facand acest lucru atat de tarziu? Intreprinderea are punct de lucru in sectorul 2, iar sediul in ilfov.
Cel mai recent răspuns: sammy44 , utilizator 18:18, 4 Decembrie 2014
Buna ziua

Conform art. 1 din Legea 12/1990

Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savirsit, urmatoarele fapte:
f)nedeclararea de catre agentii economici la organele fiscale, inainte de aplicare, a adaosurilor comerciale si a celor de comision ;
Conform art.2 alin
(1)Constituie contravenţii faptele prevăzute la art. 1 lit. a)-k) şi se sancţionează după cum urmează:
b)faptele prevăzute la lit. c) şi f), cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii sau cu amendă de la 700 lei la 1.250 lei;
e)faptele prevăzute la lit. c) şi f), în cazul în care au fost săvârşite de persoane juridice, cu amendă de la 3.000 lei la 18.000 lei;


(4)Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către funcţionarii din aparatul propriu de specialitate al consiliilor locale, organele Gărzii Financiare, organele controlului financiar şi de personalul Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi Poliţiei de Frontieră.

5)Contravenţiile prevăzute la art. 1 lit. b), c), d), h), k), o) şi p) se constată şi se sancţionează şi de către inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor.

6)Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute la alin. 1, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

O zi buna
Adina Rus
in concluzie, daca ma duc acum la circa financiara, nu pot declara adaosul comercial fara amenda? parca nu prea imi vine sa ma bag singura in gura lupului, nu pot declara de la inceputul anului urmator, ca si cand de-atunci s-ar incepe activitatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare adaos comercial la fisc stelach stelach Buna ziua mai exista obligativitatea declararii adaosului comercial la fisc? La republicarea L12/1990 in 2009, au fost multe discutii pe aceasta tema. Ce ... (vezi toată discuția)
Republicarea legii 12/1990 -protejare populatie impotriva unor act.comerciale ilicite Magda Staicu Magda Staicu In Mof 291/05.05.2009 apare legea 12 republicata . Intrebare : Credeti ca prevederea art 1 lit f) f)nedeclararea de către operatorii economici la ... (vezi toată discuția)
Legea care interzice comercializarea unui bun fara document de provenienta? ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si anume: care este LEGEA CARE INTERZICE COMERCIALIZAREA UNUI BUN FARA DOCUMENT DE PROVENIENTA? Fiind persoana fizica daca ... (vezi toată discuția)