avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie pentru copii

Copii cu dubla cetatenie si domiciliul in strainatate au dreptul la alocatie de stat in Romania in cazul in care in tara de domiciliu nu primesc?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: _katarina_ , utilizator 16:05, 29 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Din Legea nr.61/1993:
art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a sttului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.

(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau postliceal, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.

(4) Tinerii prevazuti la alin. (3) care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.

Art. 2
Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti, in conditiile legii, in Romania, daca locuiesc impreuna cu parintii.

Trebuie completat formularul E 411 de catre institutiile statului unde locuiesc copii. Si daca nu primesc de acolo atunci pot beneficia din Romania
Copiii locuiesc in Palestina....nu exista formular de acest gen.
Sugestie? Suntem in Satu Mare,aici unul ne trimite la altul...nimeni nu stie nimic,sau doar se preface.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Alocatie el_grande el_grande Un copil plecat la scoala in strainatate mai beneficiza de alocatia din Romania? (vezi toată discuția)
Alocatia de copii mamipop mamipop Daca o familie a plecat in strainatate impreuna cu copii minori,trebuie sa renunte la alocatia pentru copii si care este procedura? Multumesc. O zi buna va ... (vezi toată discuția)
Alocatie pt copii 200 lei ana500 ana500 Buna ziua. Am si eu sa va pun o intrebare celor care imi pot raspunde. Eu am un baietel care face 2 ani luna aceasta. Am avut dreptul doar la trei luni ... (vezi toată discuția)