avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sporuri!!!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sporuri!!!

La institutia la care lucrez s-au redus toate sporurile la 1%......inca nu am primit decizia dar e .....pe vine ,si se pare ca se aplica retroactiv cu 15.04.2009....deci ne vor retine luna viitoare si din urma ce ne-au dat.
Intrebarea mea este : poate o lege nefavorabila sa actioneze retroactiv? Un drept obtinut poate fi luat asa dupa bunul plac al unui PCR-ist?
Voi reveni cu alte intrebari in momentul in care primesc decizia .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adabia , utilizator 09:19, 15 Mai 2009
Noua ne-a taiat sporul de mobilitate de 20%(la juristi) din cauza unei decizii a Curtii constititutionale ..parca...decizie ce interzice acordarea acestui spor la functionarii publici. Nu am primit spor de antena, spor de complexitate.
In rest la noi in institutie se plateste in continuare sporul de conducere, de vechime, salariile de merit ( pt. cine merita :stunned:), de la 5% sporul de la comisii a scazut la 1%, fondul de premiere de 10%, prime ce se acorda o data la trei luni, A! Si o sa ne dea prima de vacanta( nu tichete, ca cica functionarii nu pot fi platiti cu asa ceva). Dar au dat afara vreo 20% din colegiX-(

Am data in judecata institutia privind suplimentul postului si sporul de treapta, cererea ne-a fost respinsa la tribunal, dar la curtea de apel au casat sentinţa si ne-au admis cererea, dar fara procente. Asa ca noi avem sperante...
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
adabia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima concediu blackjack blackjack Se mai aplica prevederile art. 35, alin. (2) din Legea 188/1999 referitoare la dreptul functionarului public la o prima de vacanta egala cu salariul de baza ... (vezi toată discuția)
Sporuri legale wsx wsx va rog sa-mi spuneti care sunt sporurile legale ce se acorda in prezent functionarilor publici din administratia publica locala?deoarece pe noi ne-a lasat ... (vezi toată discuția)
Legea 330 George R George R In luna dec 2009, eram incadrat ca referent specialitate debutant (600 ron). Pe langa sporul de vechimea de 10%, mai beneficiam, conform contractului colectiv ... (vezi toată discuția)