avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa pentru afiºaj în scop de reclamã ºi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa pentru afiºaj în scop de reclamã ºi publicitate-incalcarea dreptului de proprietate

Buna ziua! M-am hotarat sa gasesc o modalitate de a desfiinta aceasta taxa abuziva creeata de monstrul numit CODUL FISCAL si am nevoie de ajutorul tuturor!
Astfel o firma mi-a solicitat ajutorul intrucat primaria ii solicita sa achite o taxa de afisaj in scop de reclama si publicitate foarte mare. Persoana juridica are amplasat o firma luminoasa pe spatiul ce-l detine in proprietate privata.Am intrebat administratorul societatii daca are toate formele legale cu privire la firma luminoasa si mi-a aratat auorizatia de construire si documentele necesare si taxele platite la zi. Pana aici nimic care sa sara in ochi. La cateva zile i-a venit de la primarie o decizie de impunere pentru acea firma luminoasa de cateva sute de lei, lucru ce nu i s-a parut corect din moment ce acesta firma era amplasata pe proprietatea lui. De aici incep intrebarile:
1.Art 271 alin.1 cod fiscal spune ca:"(1) Orice persoană care utilizează un panou, afișaj sau o structură de afișaj pentru reclamă și publicitate, cu excepția celei care intră sub incidența art. 270, datorează plata taxei anuale prevăzute în prezentul articol către bugetul local al comunei, al orașului sau al municipiului, după caz, în raza căreia/căruia este amplasat panoul, afișajul sau structura de afișaj respectivă. La nivelul municipiului București, această taxă revine bugetului local al sectorului în raza căruia este amplasat panoul, afișajul sau structura de afișaj respectivă." iar norma de aplicare spune ca:"Pentru utilizarea unui panou, afişaj sau structură de afişaj pentru reclamă şi publicitate într-un loc public, care nu are la bază un contract de publicitate, consiliile locale stabilesc, prin hotărâre, taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate, pe metru pătrat de afişaj, plătită de utilizator la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în raza căreia este amplasat panoul, afişajul sau structura de afişaj. La nivelul municipiului Bucureşti această taxă se stabileşte, prin hotărâre, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi se face venit la bugetul local al sectorului în raza căruia este amplasat panoul, afişajul sau structura de afişaj....Nu cumva aceasta taxa se plateste numai pentru afisajele in locuri publice ? Nu cred ca se poate spune ca o reclama pusa undeva la 3 m deaspupra cladirii poate fi considerat loc public!
2. Art 44 din Constitutie apara in mod clar proprietatea privata insa art.271 din codul Fiscal practic nu face decat sa o ingradeasca, lasand proprietarul fara un dezmembramant important al dreptului de proprietate si anume dreptul de folosinta?
Astept parerile dumneavoastra cu mult interes si multumesc anticipat pentru ajutorul acordat!

Alte discuții în legătură

Taxa de publicitate firma Kapy Kapy Art. 271 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Care e diferenta intre acestea doua? a) în cazul unui afisaj situat in locul in care persoana ... (vezi toată discuția)
Tabla/inscriptie cu numele firmei pe cladire buliway buliway Buna ziua! Recent mi-am deschis un punct de lucru, si lucrez in domeniul IT, mai exact creare pagini web si promovari online. Inchiriez biroul de la o ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru banner madav1981 madav1981 vreau sa pun un banner publicitar in interiorul unei terase de apartament(terasa nu e inchisa cu geam). trebuie platite taxe pentru bannerul respectiv? (vezi toată discuția)