avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tichet cadou - impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tichet cadou - impozitare

Buna ziua
tichetele cadou sunt impozitate la fel ca cele de masa cu 16% , au acelasi regim?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 17:57, 28 Iulie 2014
Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, precizeaza, la pct. 70, lit. i, " ca la stabilirea venitului impozabil se au in vedere si tichetele cadou, indiferent daca acestea au fost acordate potrivit destinatiei si cuantumului prevazute la art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal."
Prin urmare, tichetele cadou, indiferent daca sunt acordate in beneficiul copiilor minori ai angajatilor,cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cu ocazia zilei de 8 martie, si chiar daca valoarea cadoului oferit fiecarui angajat, cu toate ocaziile de sus, nu depaseste 150 RON, sunt tratate ca avantaje in natura si se au in vedere la stabilirea venitului impozabil.
In conformitate cu prevederilor Codului fiscal, art. 21, alin. 3, lit. c, tichetele cadou sunt deductibile la calculul impozitului pe profit in limita unei cote de 2%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou bubu.g bubu.g in caz de acordare tichete cadou de angajator in cuantum de 150 lei cum se impoziteaza? ce se intampla in cazul in care cuantumul este mai mare de 150 ... (vezi toată discuția)
Tichetele cadou: venituri asimilate sau avantaje de natura salariala? marinela pesca marinela pesca Tichetele cadou (270 lei) se supun platii tuturor contributiilor obligatorii (10.5% + 0.5%+ 5.5%) si bineinteles impozitul de 16% SAU se aplica numai 16% ... (vezi toată discuția)