avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... A DOUA SANSA?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

A DOUA SANSA?

Sunt disperata... am luat licenta acum doi ani si atat... pauza sentimentala... esuata pana acum. Acum ma dau cu capul de toti peretii incercand sa o iau de la capat... doresc sa merg mai departe cu gandul la avocatura. Dar imi este atat de greu... simt ca sunt o afoana, nu mai stiu nimic din ce stiam. Sigur o sa spuneti... destule, mai ales critica... imi asum totul. Am 37 de ani si nu stiu care sunt pasii de urmat pentru a-mi incerca sansele la admiterea in magistratura in Bucuresti, pentru ca in provincie... casta nici cu bani nu poti sa o spargi. Timpul e f.scurt stiu si acest lucru dar cred ca pot cu ceva curaj si invatat. De unde sa incep?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: KARINEL , utilizator 10:46, 16 Iulie 2005
katrinel draga, nu dispera si eu sunt in aceeasi situatie si ca noi sunt multi , adevarul e ca altii sunt mai tineri ca noi. La magistratura e cam greu sa intrii mai ales ca spui ca nu mai stii aproape nimic si te cred ca daca nu practici e mai greu. Acolo se dau subiecte destul de complexe , 3 probe parca , spete pe care tu tre sa le rezolvi sau sa spui daca sunt corecte deciziile etc. , asa ca iti trebuie un studiu de vreu an numai prin biblioteci . in cincluzie mai gandestete odata. Informatii aflii ff.f.f. simplu:scrii pe GOOGLE admitere magistratura si ai sa aflii f..f. multe informatii
In fapt despre examenul in avocatura este vorba...abia acum am vazut... confuzia, problema se pune... ca in provincie...nu te poti apropia iar pentru Bucuresti sunt de indeplinit conditii ca:buletin de Bucuresti, flotant plus sa ai un maestru...?La magistratura nici nu ma pot gandi insa... pentru avocati pana la urma care ar fi pasii???
stai linistita, totul va fi bine, asa eram si eu..ca tine..:) ,dar nu te panica, ia-o incet, ai incredere in tine, nu fa excese, inarmeaza-te cu rabdare si totul o sa fie bine. Informatii gasesti oriunde..multa putere si spor la invatat!
e un mit faptul ca se spune ca nu ai sanse sa intri in avocatura fara aranjamente sau bani. o prietena de a mea a dat la barou si a picat initial, apoi a facut contestatie si se pare ca domnii din comisie uitasera sa noteze niste subiecte. evident, in urma contestatiei a intrat, problemele apar dupa...eu zic sa te apuci serios de invatat dupa programa de anul trecut pt ca cea pe 2005 inca nu s-a afisat si examenul va fi mai tarziu, poate chiar in noiembrie ca anul trecut. gasesti tematica pe www.uar.ro, la sectiunea "examen de primire".
bafta! :)
scuze ca nu m-am semnat, dar nu am observat ca nu eram logata cand am pus mesajul.:)

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou ca avocat defintiv in urma promovarii examenului de admitere din noiembrie 2010 Allegra Allegra Am promovat examenul de admitere in avocatura organizat in luna noiembrie 2010 pentru cei care s-au definitivat in alte profesii. Am inteles ca acum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)
Admitere avocatura septembrie 2005 yadhira yadhira Buna ziua dragi colegi. Daca aveti experienta in legatura cu examenul de admitere in barou sau daca abia o sa-l sustineti in toamna asta si aveti idee de cum ... (vezi toată discuția)