avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributie la fondul de asigurari de sanatate din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributie la fondul de asigurari de sanatate din cedarea bunurilor in folosinta

-pana in mai 2007 am fost angajat cu carte de munca la o societate comerciala si in acelasi timp am incasat venitruri din cedarea bunurilor in folosinta.
-in perioada mai 2007-noiembrie 2007 am fost student si am incetat contractul de munca cu fostul angajator, pastrand totusi veniturile din cedarea bunurilor in folosinta
-este normal sa platesc contributie pentru casa nationala de asigurari pentru perioada in care nu am mai fost salariat si singurul meu venit a fost cel din cedarea bunurilor in folosinta (deci nu venituri din munca) avand in vedere ca nu am varsta de 26 de ani am fost student in acea perioada si legea 95/2006 mentioneaza la articolul 213 categoriile de persoane care beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei.

ART. 213
(1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
a) toti copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenti si daca nu realizeaza venituri din munca;
b) tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat in temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare; sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate;

va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 23:52, 14 Mai 2009
Legea 95/2006,arata exceptiile la plata contributiei.
Astfel,la art.257, alin.(2) pct.(f) se regasesc situatiile in care nu se datoreaza contributia,avand venituri din cedarea spre folosinta a bunurilor.
Cand erati salariat,v-ati incadrat in situatia exceptata,de asemenea,ulterior fiind student,nu datorati plata contributiei,pentru ca si aceasta situatie conduce la exceptie-chiar daca ati realizat venit din cedarea spre folosinta a bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la fondul de asigurari de sanatate din cedarea bunurilor in folosinta sunny2306 sunny2306 -pana in mai 2007 am fost angajat cu carte de munca la o societate comerciala si in acelasi timp am incasat venitruri din cedarea bunurilor in folosinta. -in ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate student Flavius07 Flavius07 Buna ziua, Din cate stiu, studentul are dreptul de a avea asigurare de sanatate gratuita (corectati-ma daca gresesc) si pentru aceasta trebuie sa completeze ... (vezi toată discuția)
Copilul poate fi coasigurat al mamei sale? gabitza1980 gabitza1980 o doamna este divortata de sotul ei.are fetita de 12 ani in intretinere.poate fi minora trecuta ca si coasigurat al mamei sale? ce trebuie facut? am vazut in ... (vezi toată discuția)