Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: am revenit pe 20 aprilie din concediu de maternitate iar pe data de 07.05 am primit preavizul: restructurare, incetarea contractului de munca cf. art. 65, alin. 1). Am inteles ca treaba este legala, eu vreau sa stiu daca e legal sa ma dea pe mine afara in conditiile in care sunt doua posturi coordonator, al meu si al altei persoane (cea care de fapt mi-a tinut mie locul cat am fost in concediu). Doua posturi de coordonator, s-a restructurat unul, bine, bine.... dar de ce am fost eu aleasa sa fiu concediata?? Pt ca am fost in concediu crestere copil, alt raspuns nu-mi vine in minte, nu mi se pare drept pentru ca nu are legatura deloc cu competentele mele profesionale, eu am fost aleasa prin concurs pe acest post, cealalta persoana a ramas in locul meu pentru ca nu era altcineva.
- pot sa-i dau in judecata?
- mi s-a oferit un salariu compensator, e corect sau trebuiau sa fie 2 salarii? Mentionez ca pe preavizul primit nu scrie nimic de salariu compensator, mi s-a spus doar telefonic.
Vreau sa mai spun ca inaintea mea a revenit din concediu crestere copil o alta fata care dupa numai o saptamana a primit preaviz, acelasi motiv, Preavizul ei se termina pedata de 06.05 iar pe 07.05 a fost intocmit al meu, mi se pare o treaba premeditada, ei stiau ca trebuie sa revenim si au hotarat dinainte acest lucru, nu ni s-a dat nici macar o sansa.
Mi se pare nedrept si vreau sa stiu daca am temei juridic sa-i dau in judecata.
Va multumesc anticipat
Nicol
Cel mai recent răspuns:
crimson , utilizator
14:47, 20 Mai 2009