ionedya a scris:
Intrebarea mea este: daca asociatia a fost infiintata cu foarte multi ani in urma iar fostul administrator a plecat cu toate actele aceasta pe ce baza functioneaza, noi nu am semnat nici un acord nou . Mai este in legalitate ?
Sigur ca functioneaza legal daca a fost infiintata candva ca asociatie de proprietari. Faptul ca nu gasiti acum actele de constituire nu inseamna ca asociatia functioneaza in afa legii. Este o situatie asemanatoare cu pierdere actului de identitate a unui adult ori a certificatului de nastere a unui copil. Ambele trebuiesc cutate si pot fi gasite intr-un sertar, in buzunarul sau geanta unui parinte... ori nu se mai gasesc si-atunci se declara pierdute si se scot altele, duplicte...
In cazul asociatiei, incercati sa-l gasiti pe fostul administrator si solicitati-i sa predea actele presedintelui asociatiei la care de fapt trebuia sa stea tot timpul actele (nu la administrator). Daca nu-l gasiti ori nu vrea sa le predea apelti la politie.
Daca cumv le-a pierdut, ori s-au distrus, presedintele asociatiei sa mearga la arhiva judecatoriei si sa solicite dosarul de infiintare al asocitiei. Se poate face o copie a tuturor pieselor din acest dosar si asa o sa aveti in sediul asocitiei actele de constituire.
Apoi, daca statutul este vechi si nu mi corespunde legislatiei actuale, va trebui sa faceti demersuri de modificare a statutului, la judecatorul delegat asa cum prevede legea 230/2007.