avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa livrata si nefacturata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa livrata si nefacturata

Buna ziua,
Am situatia urmatoare la o societate comerciala, platitoare de TVA: primeste marfa cu aviz pe baza unui contract de consignatie si plaseaza marfa cu aviz in mai multe magazine la diferiti clienti tot pe baza unui contract de consignatie. Marfa dupa ce este vanduta se factureaza la clientii respectivi si societatea primeste factura de la furnizor. Facturarea nu are loc pana la data de 15 a lunii urmatoare, uneori marfa nevanduta se returneaza la furnizor.
Intrebarea mea este , daca este permis ca marfa primita in consignatie sa fie trimisa la alte firme pentru vanzare.
Care este monografia contabila corecta pentru un asemenea caz?

Alte discuții în legătură

Vanzare produse in consignatie ltf141278 ltf141278 o firma primeste bunuri confiscate spre a fi vandute la pretul la pret stabilit de furnizor .ulterior pe masura ce bunurile sunt vandute furnizorul intocmeste ... (vezi toată discuția)
Marfa in consignatie alexs1985 alexs1985 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situatie( cu o monografie contabile pe etape) Am primit de la un furnizor marfa in consignatie (mai ... (vezi toată discuția)
I.i. marfa in custodie liliigretz liliigretz Buna ziua, Intrprindere Individuala - magazin naturist, se primeste marfa pe baza de aviz de insotire a marfii. Dupa vinderea totala sau partiala a marfii ... (vezi toată discuția)