avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ref copil leucemie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ref copil leucemie

Buna ziua, ma numesc Carastoian Mirela, sunt mamica fetitei Dumitru Denisa de 9 ani, care in luna martie 2013 a fost diagnosticata cu leucemie limfoblastica acuta L1-sr de catre spitalul clinic fundeni. Incepand cu luna mai, 2013, odata cu obtinerea certificatului de handicap grav am beneficiat de concediu medical pe codul 09, cod de boala 161, pentru a-mi putea ingriji copilul. Pana in prezent am acumulat 446 zile CM, insa luna aceasta cand am fost cu referatul medicului curent la comisia de expertiza mi-au spus ca mai am putin pana la 1 an si jumatate si din acel moment nu mai beneficiez de CM intrucat codul acesta 09 il asimileaza codului 14, Neoplazii si de aici perioada . Doar ca in cazul neoplaziilor, cod 14, respectivii pot iesi la pensie, ceea ce nu cred ca-i cazul meu. Am facut adresa la casa de sanatate din Tulcea, unde locuiesc si ei imi citeaza un articol 54 din ordinul 60/32 din 27 ianuarie 2006 de unde se poate intelege doar ca" perioada va fi stabilita de medicul curant" E o mare dilema pe plan local, va rog, ajutati.ma, indrumati.ma pentru ca daca e asa, eu raman fara nici un fel de venituri ori copilul meu va sta singur in spital.
Intrebarea mea pentru dvs este, de ce perioada de CM beneficiez eu ca mama a copilului si pentru ingrijirea acestuia, unde trebuie sa ma adresez eu sa fac o derogare in cazul in care chiar acea perioada de 1 an si jumatate e corecta.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Adeverinta concediu medical mai mult de 90 de zile rusualexandra rusualexandra Am un salariat care in 15 iulie face 90 zile concediu medical, a fost operat si are in continuare medical. Pana acum a avut cod 01 acum vine cu cod 14 a fost ... (vezi toată discuția)
La cate zile de concediu medical pentru ingrijirea copilului pana in 7 ani am dreptul in 12 luni? mos_gerila2004 mos_gerila2004 as vrea sa stiu pt ca legile sunt total abramburite, cate zile de CM pt ingrijire copil am voie intr-un an si cum si cine le poate acorda. (vezi toată discuția)
Refuz acordare concediu medical pentru un pacient cu cancer andry12 andry12 Buna ziua. Va cer ajutorul intrucat am ajuns la disperare cu doctorii din Romania si nu mai stiu la cine sa apelez si cum se aplica legea in tara ... (vezi toată discuția)