Sunt in afara tarii si am aflat ca mi s a deschis un proces de paternitate de o fata care sustine ca are un copil cu mine,pe situl judecatoriei am urmarit ce se intampla,am vazut ca am fost citat la vreo 3 adrese dar eu nefiind in tara nu am semnat nimic,am vazut ca s a tinut procesul si s a scris la solutie amanarea cauzei,este deja a treia infatisare urmeaza a patra ce inseamna amanarea cauzei am auzit ca a adus si martori de ai ei...
Stabilirea paternitatii copilului ce a rezultat dintr-o relatie de concubinaj poate fi facuta chiar in absenta dumneavoastra, nefiind obligatorie expertiza medico-legala.
Nu putem ghici din ce motiv a fost amanata judecata, dat fiind ca pot fi o sumedenie de motive in functie de speta concreta.
Cel mai probabil este ca procedura de citare cu dvs sa nu se fi realizat sau ca probatoriul in cauza sa nu fie inca complet, altfel dosarul ar fi fost scos in pronuntare. Se asteapta fie raspunsuri de la autoritati, fie depunerea unor inscrisuri, fie audiere de martori...pot fi multe motive.
va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ,mi s a intentat un proces de paternitate de catre o fata care sustine ca are un copil cu mine,eu sunt in afara tarii s a judecat in lipsa mea si pe baza unor martori m am trezit tata peste noapte tata si sa i platesc si cheltuieli de judecata si pensie de cand a depus actiunea,am urmarit procesul pe site ul judecatoriei si am vazut pronuntarea.ce pot eu sa fac in cazul asta eu nu am avut cu aceasta fata o relatie serioasa ne intalneam din cand in cand ,ea avea o varsta de aproape 40 si consider ca s a folosit de mine zicand ca ia anticonceptionale doar sa urmareasca sa faca un copil ,dupa vreo trei luni ma anunta ca e insarcinata si ca ea tine copilul eu de atunci nu am mai avut treaba cu ea,dupa vreo 3 ani m am casatorit si m am trezit dat in judecata ,consider ca se foloseste de acest copil,chiar nu exista nimic impotriva acestor gen de femei care se folosesc de barbati sa faca un copil ca dupa aia sa traiasca de pe urma copilului,sunt multe femei de genul asta care pacalesc barbatii pt o pensie alimentara si alte foloase,va rog frumos sa mi dati un sfat ce sa fac eu in cazul acesta? eu nu mi am dorit acest copil si consider ca s a folosit de mine , va rog frumos eu acuma mi am facut o familie ce pot eu sa fac impotriva ei la astfel de femei chiar nu se poate face nimic care se folosesc de un barbat pt a face un copil???????nu mi se pare corect si ca mine ca sunt foarte multi pacaliti,dati mi un sfat daca eu n o sa platesc absolut nimic nici cheltuieli de judecata nici pensie ce se intampla, ce pot eu sa fac impotriva ei ??? pt ca trebuie sa se faca ceva impotriva acestor genuri de femei profitoare
pai ..... e cam tarziu
sunteti tatal copilului sau nu?
Nu prea e relevant daca vi l-ati dorit sau nu, important pentru copil este ca l-ati facut. Daca nu vroiati sa-l faceti ati fi folosit o metoda de protectie.
Apoi, daca vroiati sa aveti un cuvant de spus in proces ar fi trebuit sa va aparati, nu sa asteptati, la adapostul scuzei ca sunteti in afara tarii, sa vedeti daca se intampla cumva sa nu fiti tatal copilului. Si din afara tarii se pot trimite scrisori la judecatorie in care sa va exprimati punctul de vedere.
De baza ramane insa faptul ca sunteti tatal copilului.