avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata alocatiei de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata alocatiei de stat

buna seara!am doi copii,in varsta de doi respectiv cinci ani,nu am luat niciodata alocatii pentru ei,in urma cu cateva saptamani am facut cererea specifica dar nu se infaptuie nimic.intrebare-cat voi primi din urma,sau mai bine zis...primesc ceva?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 1 August 2014
Art. 6 din Legea 61/1993 :
(1) Stabilirea dreptului de alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.
(2) Cererea se face in numele copilului, de catre persoanele prevazute la art. 4 alin. (1)-(3).
(3) Dupa implinirea varstei de 14 ani, cererea se poate face si de catre copil, cu incuviintarea reprezentantului sau legal.
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

...

Asadar, veti primi alocatia retroactiv pe cel mult 12 luni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna- alocatie retroactiv Mustafa1974 Mustafa1974 Buna ziua am un copil de 5 ani nascut in Spani si care nu a beneficiat niciodata de alocatia de stat nici in Spania nici in Romania cum pot sa cer alocatia ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat retroactiv bozzont bozzont Cunosc o persoana care in prezent urmeaza cursurile postliceale la o scoala de stat, dar nu a primit niciodata alocatie deoarece parintii ei nu i-au facut ... (vezi toată discuția)
Alocatia retroactiva pentru copii florinbancu florinbancu buna ziua nu am luat alocatia la fata de 3 ani si la baiat de 2 ani mi se poate da din urma (vezi toată discuția)