avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis Cat. A
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis Cat. A

Buna, am si eu o problema, mi-a fost anulat permisul de conducere cat. A,B,C,E , anul trecut 2013 am dat pentru redobandire cat. B,C,E, acum doresc sa dau redobandire cat. A , dar se pare ca nu am dreptul sa dau acum, ci doar dupa ce implinesc 24 de ani (acum am 22 ani), din cate am vazut in lege , eu am avut dreptul sa conduc cat A , si acum dau redobandire nu dau iarasi scoala , (1)Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare , si totusi nu pot sa dau examenul, ce se poate face in acest sens? multumesc
Cel mai recent răspuns: ionel1991 , utilizator 14:53, 1 August 2014
ori sa contestati refuzul de a redobandi permisul si ptr categoria A, ori sa asteptati sa faceti varsta... e la aprecierea dvs...opinia mea este ca aveti sanse de redobandire daca actionati in judecata..
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
Petre Enache, Avocat

ART. 116 OUG195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
...............................................................


bun, si ce pot sa fac in acest caz? astazi am fost sa depun dosarul pentru sala la cat A, iar cand a trecut pe internet datele mele, a spus ca sistemul nu imi da voie sa dau cat A doar dupa ce implinesc 24 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - cand ma pot prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis? NICUSORTARAN NICUSORTARAN AM FOST CONDAMNAT LA 1 LUNA CU SUSPENDARE PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE cum pot redobandii permisul de conducere ? (vezi toată discuția)
Redobindirea permisului auto dupa hotararea definitiva alberto974 alberto974 am o hotarare definitiva in dec.2015 si dupa ce perioada pot redobandi permisul auto? multumesc (vezi toată discuția)