avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cumparare tesaturi din Bucuresti
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cumparare tesaturi din Bucuresti

Buna ziua ,Locuiesc in Italia unde am un magazin de imbracaminte ,Vreau sa vin sa cumpar tesaturi di romania (BUCURESTI) si sa le si lucrez LA O FABRICA DE CROITORIE.Cei de la care vreau sa cumpar tesatura i-mi spun ca nu pot sa.mi faca factura pe Italia daca marfa nu trece prin italia si dupa aceea sa se intoarca din nou in romania Asta di causa Modelului CMR ..As dori sa stiu de ce nu pot sa trimit marfa printr-un curier normal din bucuresti :Multumesc..
Cel mai recent răspuns: Burlacudan , utilizator 15:15, 19 Iulie 2016
Nu pot sa faca facture pe ITALIA daca tesatura nu iese din Romania(stat membru) pentru a intra in alt stat membru Italia.Conditia sa fie livrare intracomunitara pentru firma de tesaturi este ca tesatura sa paraseasca un stat membru din UE si sa intre in alt stat membru.Numai in acest caz este livrare intracomunitara si se aplica masuri simplificate.Dupa cum inteleg tesatura nu paraseste Romania ci este prelucrata la o croitorie tot din Romania.Ca urmare se va face factura Romania-Romania cu TVA.
Buna ziua.As dori sa stiu daca o persoana din Italia vine sa cumpre di Romania imbracaminte.de la o persoana care are activitate individuala (P:F:A) Face croitorie.Aceasta persoana din Italia are nevoie de o chitanta. Cel care are activitatea P:F:A in Romania poate lasa aceasta chitanta?sau factura .Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)
Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)