avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scrisoare de la banca, adresata fostului sot, sosita ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scrisoare de la banca, adresata fostului sot, sosita pe adresa mea

Buna seara,

Am gasit la cutia postala un plic adresat fostului sot, din partea unei banci. Divortul a fost in 2007, iar anul acesta, in martie 2014, fostul sot a decedat. Ce ar trebui sa fac eu cu acel plic? Mentionez ca nu l-am deschis.

Am banuiala ca fostul sot n-a anuntat banca atunci cand si-a schimbat adresa in urma divortului, desi pana acum n-am primit niciodata notificari acasa la mine, de la acea institutie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:39, 4 August 2014
Predati plicul bancii fara sa il deschideti si informati ca si-a schimbat adresa. Sa trimita plicul la noua adresa.
Buna dimineata,

Situatia asta a mai fost in luna mai, daca imi amintesc bine, doar ca plicul de atunci era de la alta banca, si a sosit pe adresa la care locuia el. Tot acolo locuieste si sora lui impreuna cu familia sa. Ei au mers la banca si au aflat ca exista un credit pe numele decedatului, si li s-a cerut o copie de pe certificatul de deces. Ulterior m-au informat si pe mine pentru ca am ramas in relatii amicale cu ei si pentru ca au fost surprinsi de ceea ce aflasera. Nimeni nu stie ce a facut el cu acei bani pe care i-a luat de la banca, si din care a platit un an din cei cinci prevazuti in contract.
Cine stie ce alte minunatii vor mai afla si de la banca aceasta!

Credeti ca ar fi bine sa merg personal la banca pentru a preda plicul si a informa despre cealalta adresa, sau sa trimit plicul prin posta?

Multumesc.
Puteti sa trimiteti plicul si prin posta dar trebuie insotit de o scrisoare in care sa explicati motivul returnarii si in care sa indicati persoana de contact, fosta cumnata.
Ar fi bine sa o informati si pe ea, daca ex-sotul nu a avut copii atunci sora va mosteni si datoriile fratelui.
Puteti preda plicul si personal, depinde de timpul pe care vreti sa il alocati clarificarii situatiei.
Multumesc frumos, cyan, dar va dati seama ca nimeni nu este interesat sa preia datoriile altcuiva, chiar si frate fiind.
Din casatoria cu fostul sot s-a nascut un copil, dar nimeni n-a deschis succesiune pentru ca nimeni nu ar vrea sa plateasca datoriile facute de altcineva, mai ales ca nu se stie ce a facut el cu acei bani.
Copilului nu i-a dat, surorii - nu, din spusele ei, nu sunt indicii ca i-ar fi investit in ceva. Alte bunuri nu au ramas de pe urma defunctului. Stiu si situatia lor de acasa, traiau in aceeasi casa si in aceeasi curte, dar fostul era pus mereu pe cearta cu sora lui si cu cumnatul. Acestia n-ar avea motive sa-i preia datoriile, si nici jumatatea cealalta de casa nu le trebuie.
De la cealalta banca se pare ca nu i-a mai contactat nimeni, altfel mi-ar fi spus.
Cred ca voi merge personal la banca, voi indica cealalta adresa, iar fostii cumnati n-au decat sa se duca la banca si sa duca o copie de pe certificatul de deces.
Puteti sa aruncati scrisoarea la cos, nu va e adresata, nu va priveste.
Altel, va implicati intr-o problema care nu e a dvs.

Alte discuții în legătură

Succesiune frati adriana vulcu adriana vulcu Sotul meu a avut un cumnat care a decedat in 2001, iar sora sotului a decedat in 2008. Nu au avut copii, nu au testamente si au stat impreuna dar au fost ... (vezi toată discuția)
Cum dau in judecata o societate de leasing? Costinel Burca Costinel Burca De la o vreme , un IFN care acorda imprumuturi cu dobanda foarte mare , imi trimite fel de fel de plicuri prin care se ofera sa-mi dea un imprumut rapid de ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar AddiM AddiM Buna ziua, Va scriu astazi din cauza tensiunilor familiale cu care ma confrunt, sora mea are o problema foarte mare si m-am hotarat sa ma informez aici. ... (vezi toată discuția)